Aperitiv ochiuri in cuib de sunca

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2018 | 2953 vizualizari

 

Când aveam musafiri la micul dejun, obișnuiam să le prepar ceva mai drăguț, mai bun și simplu, chiar dacă asta cerea mai mult timp. Spre exemplu, le făceam ochiurile fie în chiflă, fie în cuib de șuncă și astfel reușeam să-i surprind în mod plăcut. Am prezentat în urmă cu aproape un an ochiurile în chiflă, așa că acum le voi prezenta pe cele în cuib de șuncă, adică exact ceea ce am avut la micul dejun în această dimineață!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 felii de șuncă presată
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ochiuri in cuib de sunca:

În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată.

Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de cașcaval. Se toarnă ouăle, cu grijă, să nu se spargă și apoi se răzuiește deasupra cașcaval, pe răzătoarea mare. Se presară sare și piper și se dau la cuptorul încins, la temperatură medie.

Când ouăle s-au întărit și cașcavalul de deasupra s-a topit, se scot formele din cuptor, se pun cuiburile cu ochiuri în farfurii și se servesc imediat, calde, la micul dejun, cu roșii și pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Folosiți felii mari, rotunde și subțiri, de șuncă presată, ca să poată cuprinde ouăle, de jur-împrejur.

2

Utilizați astfel de forme de unică folosință, pentru că sunt mai mari decât cele din tăvile speciale pentru brioșe.

3

Nu țineți cuiburile în cuptor până se rumenesc deasupra, pentru că și ochiurile se vor usca. Este suficient dacă ochiurile s-au întărit și cașcavalul răzuit s-a topit.

4

Acest preparat se servește cald, imediat ce a fost scos din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri in cuib de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

04.05.2018, 20:55

Așa e Rocsi, sunt tare bune și la îndemâna oricui...! În plus, sunt și tare drăguțe, pe farfurie, de efect...

miki_a 1

05.05.2018, 05:34

Un mic dejun foarte bun, de weekend!

RODIMUR 1

05.05.2018, 06:14

Exact așa, Miki! E ceva care durează puțin mai mult decât ochiurile obișnuite, dar au ceva mai puțin comun...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval