Rulouri de pui cu sos de ciuperci

de xana in Pui, 3 Mai 2018 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 3 bucati piept de pui
  • 3 felii subtiri de sunca
  • 6 felii subtiri de cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 100 gr ciuperci din conserva (proaspete ar fi fost si mai bun)
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 160 ml lapte
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ceapa verde(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu sos de ciuperci:

Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri.

Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o lingura de ulei de masline si ungem cu aceasta feliile de pui pe ambele parti. Taiem al doilea catel de usturoi felii si il amestecam cu sucul de lamaie, oregano si o lingura de ulei de masline.

Suprapunem cate 2 felii de piept de pui pentru a obtine o suprafata mai mare peste care asezam cate o felie de sunca si doua de cascaval. Rulam cu grija si prindem capetele si mijlocul cu scobitori.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline rumenim rulourile pe toate partile. Le punem apoi intr-o tava si le ungem cu putin din amestecul de oregano apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200º C, pentru 15 minute. Cam pe la jumatatea timpului le mai ungem o data cu amestecul de oregano.

Intre timp pregatim sosul punand pe foc o craticioara cu fundul gros impreuna cu o lingura de ulei de masline si ciupercile feliate. Le calim putin, apoi adaugam un catel de usturoi taiat marunt si mai lasam cateva secunde la calit. Punem apoi margarina, iar cand incepe sa se topeasca adaugam faina. Amestecam bine timp de un minut cu ajutorul unui tel pentru ca faina sa nu formeze cocoloase si sa se omogenizeze cu margarina dupa care adaugam laptele si amestecam in continuare. Punem sare si piper dupa gust si lasam pe foc timp de 2-3 minute pana sosul se ingroasa, dar nu mult. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte.

Scoatem rulourile pe farfuria de servit si le acoperim cu sosul de ciuperci si ceapa verde taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste din paine