Rulouri de pui cu sos de ciuperci

de xana in Pui, 3 Mai 2018 | 5951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 3 bucati piept de pui
  • 3 felii subtiri de sunca
  • 6 felii subtiri de cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 100 gr ciuperci din conserva (proaspete ar fi fost si mai bun)
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 160 ml lapte
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ceapa verde(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu sos de ciuperci:

Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri.

Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o lingura de ulei de masline si ungem cu aceasta feliile de pui pe ambele parti. Taiem al doilea catel de usturoi felii si il amestecam cu sucul de lamaie, oregano si o lingura de ulei de masline.

Suprapunem cate 2 felii de piept de pui pentru a obtine o suprafata mai mare peste care asezam cate o felie de sunca si doua de cascaval. Rulam cu grija si prindem capetele si mijlocul cu scobitori.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline rumenim rulourile pe toate partile. Le punem apoi intr-o tava si le ungem cu putin din amestecul de oregano apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200º C, pentru 15 minute. Cam pe la jumatatea timpului le mai ungem o data cu amestecul de oregano.

Intre timp pregatim sosul punand pe foc o craticioara cu fundul gros impreuna cu o lingura de ulei de masline si ciupercile feliate. Le calim putin, apoi adaugam un catel de usturoi taiat marunt si mai lasam cateva secunde la calit. Punem apoi margarina, iar cand incepe sa se topeasca adaugam faina. Amestecam bine timp de un minut cu ajutorul unui tel pentru ca faina sa nu formeze cocoloase si sa se omogenizeze cu margarina dupa care adaugam laptele si amestecam in continuare. Punem sare si piper dupa gust si lasam pe foc timp de 2-3 minute pana sosul se ingroasa, dar nu mult. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte.

Scoatem rulourile pe farfuria de servit si le acoperim cu sosul de ciuperci si ceapa verde taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu alune