Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

de RuxyRux in Torturi, 4 Mai 2018 | 4365 vizualizari

 

Un desert deosebit, delicios, va invit la rasfat! 

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar si jumatate de Martini
  • un set de Petit Beurre 3 pachete de biscuiti si inca un pachetel ( aprox. 400 gr, vezi imaginile)
  • 1 kg branza de vaci cremoasa
  • 400 ml frisca naturala lichida indulcita
  • 100 ml frisca naturala lichida indulcita
  • 500 gr. mascarpone
  • 75 gr. unt (gras. 82%)
  • 200 gr. zahar
  • vanilie

Decor:

  • 1 plic si jumatate de tort - gelee ( plic rosu )
  • 1 cana de fructe de padure
  • 1 cana cu apa
  • 3 linguri zahar cu varf
  • vanilie
  • frunzulite de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Martini cheesecake cu fructe de padure:

Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot.

Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat.

Pe un platou de tort se monteaza doar inelul culinar.

Untul se topeste si cand s-a racit, se pune peste biscuiti, impreuna cu o jumatate de pahar de Martini si 100 ml frisca lichida, se amesteca si se pune la baza formei pe platou.

Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu mascarpone, cu zaharul, vanilia, se pune branza dulce cremoasa si se adauga o jumatate de pahar de Martini.

Se scoate intr-un bol putin mai mult de un sfert de compozitie si se adauga deasupra restul de biscuiti maruntiti se amesteca in crema si se pune apoi peste stratul de biscuiti din forma, se niveleaza cu o spatula.

 Urmeaza stratul de biscuiti care se asaza peste crema de biscuiti, se stropeste cu Martini si deasupra de adauga restul de crema de branza si frisca.

Se pune la rece minim trei ore.

Intre timp, se pun fructele de padure intr-o cana plina cu apa, intr-un ibric larg, impreuna cu zaharul, vanilia si se lasa sa dea un clocot pe foc mic, un minut.

Se strecoara fructele si se opresc 285 ml din siropul rezultat, care se lasa la racit (obligatoriu acest pas).

Se amesteca praful de tort gelee cu siropul, adaugand cate putin, apoi se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba un minut pana se ingroasa foarte usor.

Se scoate de la rece forma, se adauga deasupra fructe de padure, eu am pus din loc in loc, faceti asta cum doriti, iar deasupra se toarna siropul lingura cu lingura pana ce acopera bine toata suprafata.

Se da din nou platoul la rece inca o ora sau doua, apoi se scoate, se trece cu un cutit pe marginea formei, apoi se desprinde cu grija, iar prajitura va ramane pe platou.

Am decorat prajitura cu frunzulite de menta, a iesit delicioasa!

 

 

 

TIPS-URI

1

Taiati feliile cu un cutit inmuiat in apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Martini cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată