Un desert deosebit, delicios, va invit la rasfat!
Decor:
Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot.
Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat.
Pe un platou de tort se monteaza doar inelul culinar.
Untul se topeste si cand s-a racit, se pune peste biscuiti, impreuna cu o jumatate de pahar de Martini si 100 ml frisca lichida, se amesteca si se pune la baza formei pe platou.
Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu mascarpone, cu zaharul, vanilia, se pune branza dulce cremoasa si se adauga o jumatate de pahar de Martini.
Se scoate intr-un bol putin mai mult de un sfert de compozitie si se adauga deasupra restul de biscuiti maruntiti se amesteca in crema si se pune apoi peste stratul de biscuiti din forma, se niveleaza cu o spatula.
Urmeaza stratul de biscuiti care se asaza peste crema de biscuiti, se stropeste cu Martini si deasupra de adauga restul de crema de branza si frisca.
Se pune la rece minim trei ore.
Intre timp, se pun fructele de padure intr-o cana plina cu apa, intr-un ibric larg, impreuna cu zaharul, vanilia si se lasa sa dea un clocot pe foc mic, un minut.
Se strecoara fructele si se opresc 285 ml din siropul rezultat, care se lasa la racit (obligatoriu acest pas).
Se amesteca praful de tort gelee cu siropul, adaugand cate putin, apoi se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba un minut pana se ingroasa foarte usor.
Se scoate de la rece forma, se adauga deasupra fructe de padure, eu am pus din loc in loc, faceti asta cum doriti, iar deasupra se toarna siropul lingura cu lingura pana ce acopera bine toata suprafata.
Se da din nou platoul la rece inca o ora sau doua, apoi se scoate, se trece cu un cutit pe marginea formei, apoi se desprinde cu grija, iar prajitura va ramane pe platou.
Am decorat prajitura cu frunzulite de menta, a iesit delicioasa!
1
Taiati feliile cu un cutit inmuiat in apa fierbinte