Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert pasca cu branza si glazura...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...Citeste continuarea
Desert cozonac cu mac
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata si blat
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam pulpa de curcan si ficatul, le taiem in bucati potrivite si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu putina sare. Le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat carne....Citeste continuarea
Aperitiv tarta sarata cu wursti si...
Postat de: cristiefect in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se fierb in coaja in apa cu sare cam 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata si se taie felii sau cubulete. Se scoate aluatul din frigider si se asaza...Citeste continuarea
Desert prajitura Rumba
Postat de: Criss in PrajituriMod de preparare blat: Mai intai se pune nuca intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin, apoi se taie cu un cutit in bucati. Stafidele se pun intr-un bol si se toarna romul peste...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu branza de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc. Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu busioc si tarhon
Postat de: eumimi in Crap / CarasPestele proaspat il spalam bine, il crestam pe ambele parti si-l punem intr-o tava. Ceapa o taiem julienne si o punem peste peste. Adaugam si bulionul dizolvat intr-o cana de apa, tarhonul...Citeste continuarea
Desert prajitura Raffaello
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru foi: Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana la diluare. Se freaca galbenusurile cu untul topit si racit, apoi se adauga peste...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu iaurt si aroma...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: violeta30 in OaieSpalam carnea, o portionam, o condimentam, o saram, o ungem cu ulei si o asezam intr-o tava termorezistenta. Usturoiul spalat si taiat rondele il asezam peste carne. Cescuta de bulion...Citeste continuarea
Marinada in sos de rosii
Postat de: violeta30 in Pt. carnePregatim bucatile de carne sa nu fie prea groase. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor pana devin un sos. Luam bucatile de carne si le ungem cu sosul format. Le asezam intr-un...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: katty in OaieCuratam organele de pielite, le taiem in bucati potrivite si le spalam bine. Le oparim pentru cateva minute intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Le scoatem si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata si fructe...
Postat de: katty in DulciuriScurgem branza bine si o mixam impreuna cu zaharul, galbenusurile, romul, zaharul vanilat. Adaugam praful de budinca, omogenizam. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam la...Citeste continuarea
Desert pasca cu aluat fraged si...
Postat de: Corina33 in PrajituriPregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...Citeste continuarea
Desert pasca cu aluat umplut
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana...Citeste continuarea
Desert cozonac fara framantare
Postat de: violeta30 in DulciuriPunem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 10-15 minute la loc cald si ferit de curent. Batem ouale,...Citeste continuarea
Ciorba de miel la ceaun
Postat de: eumimi in CiorbePunem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel...Citeste continuarea
Bucatini cu friptura ramasa si sos...
Postat de: violeta30 in PasteTaiem friptura feliute subtiri (eu am avut pastrama de oaie si carne de porc), ciupercile la fel si le punem la calit in ulei, peste care vom adauga o ceasca de apa. Acoperim cu un capac si lasam...Citeste continuarea
Aperitiv morcovi pascali
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază...Citeste continuarea
Cartofi cu peste la cuptor
Postat de: sufletista in PestePestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit). In tigaia in care am prajit pestele, adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2...Citeste continuarea
Plachie de peste
Postat de: sufletista in PestePestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: panacris in OaieȘira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste...Citeste continuarea
Desert cozonaci bicolori umpluti cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana...Citeste continuarea
Desert pasca cu aluat de cozonac
Postat de: mirela0911 in DulciuriAluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...Citeste continuarea
Desert pasca impletita
Postat de: ancutsa in DulciuriMod de preparare: Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare. Se amestecă...Citeste continuarea
Sarmalute cu frunza de stevie
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa...Citeste continuarea
Desert briosa bulgara
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea
Desert cuib cu oua
Postat de: ianculubita in DulciuriSe freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la...Citeste continuarea
Drob din carne de vita in crusta de...
Postat de: Pungasa_Rogue in VitaCarnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul...Citeste continuarea
Iepure la cuptor
Postat de: ianculubita in IepureCarnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru,...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriMixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi, crema de...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi foile. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste. Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de biscuiti
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se...Citeste continuarea
Aperitiv oua in culori naturale...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriCum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am...Citeste continuarea
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie
Postat de: Gheorghita_T in PrajituriCoji: Intr-o cratita se adauga apa, sarea, laptele si untul si se pun la fiert, amestecand usor pana cand untul se topeste si laptele se incalzeste. Se adauga toata cantitatea de faina si...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite in foi de ceapa
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriDe seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se...Citeste continuarea
Desert pascuta cu smantana si aluat...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat fraged din: făină, unt, 1 ou, zahăr, sare și vanilie și când este gata format, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, în frigider pentru...Citeste continuarea
Stufat de miel
Postat de: eumimi in OaieMai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor
Postat de: mirela0911 in OaieSe spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri. Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin...Citeste continuarea
Drob lipicios
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneCeapa si usturoiul le-am tocat marunt. Intr-un castron am pus carnea tocata impreuna cu mirodenile si unsoarea si am omogenizat bine compozitia. Am adaugat ouale crude...Citeste continuarea
Pulpa de miel la tava
Postat de: Adrian2016 in OaieAm spalat carnea de miel sub un jet de apa rece si am curatat-o de pielita. Intr-un castron am pus cele 2 linguri de unsoare si am adaugat celelalte ingrediente. Am...Citeste continuarea
Jambon imbatat cu Stella Artois
Postat de: Constelatialeu in PorcAm scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu...Citeste continuarea
Desert mini-tarte cu branza si...
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluatul : Se taie untul in cubulete, se amesteca cu zaharul, galbenusul, zaharul vanilinat, praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, treptat (pana veti obtine un aluat usor de...Citeste continuarea
Desert pasca dulce vanilata
Postat de: eumimi in PrajituriPunem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita. Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura...Citeste continuarea
Desert batoane Nuga cu ciocolata
Postat de: madi_marin in PrajituriPreparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea. Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriDesenați un cerc pe fundul oului. Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul. Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid. Puteti...Citeste continuarea
Stufat de iepure
Postat de: abetina in IepureSe pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou....Citeste continuarea
Paine dulce cu stafide
Postat de: panacris in PiineÎn recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească...Citeste continuarea
Friptura de porc cu struguri
Postat de: mihaelar63 in PorcCotletul de porc se portioneaza si se bat feliile usor ca pentru snitele. Condimentati carnea rasnind sare cu chilli pe deasupra. Spalati strugurii. Daca sunt mari, se taie in doua....Citeste continuarea