Fidea rapida si Aioli cu sofran

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 13 Mai 2018 | 3723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 350 grame fidea/ vermicelli/ spaghete rupte in bucati mici
  • 250 ml supa de peste/pui/legume (se poate obtine din cub concentrat)
  • 100 ml vin alb sec
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 350 grame fructe de mare (eu am folosit congelate: caracatita, midii, surimi si creveti)
  • felii de lamaie pentru servit
  • patrunjel tocat
  • Pentru aioli:
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • cateva firisoare de sofran
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • 3 linguri de iaurt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fidea rapida si Aioli cu sofran:

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi.

Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga usturoiul. Se lasa 1 minut, apoi se adauga pastele. Se lasa cateva minute, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Se seteaza focul la mare si se lasa pana cand tot lichidul s-a evaporat/ absorbit. Se adauga supa, se lasa 2 minute, apoi se adauga fulgii de chili si paprika si se lasa 10-12 minute la foc mic, fara a mai amesteca. Atentie sa nu se arda. 

Se adauga fructele de mare, se amesteca bine, se seteaza focul la mediu spre mare si se mai lasa cateva minute pana cand fructele sunt gatite, iar baza a devenit crocanta.

Pentru aioli, se amesteca într-un mojar, usturoiul cu putina sare, sofranul si sucul de lamaie. La final, se adauga iaurtul si se amesteca pana acesta are o culoare galbena, intensa.

Se serveste cu felii de lamaie, patrunjel proaspat tocat si Aioli cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fidea rapida si Aioli cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii