Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.
Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat.
Pentru somon, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, otetul balsamic, paprika, mararul, oregano, usturoiul pisat, sare si piper intr-un vas de marime potrivita.
Se taie somonul in bucati nu foarte mari, ardeiul se taie cuburi mari, la fel si ceapa.
Se adauga somonul in marinada obtinuta anterior si se amesteca.
Se infig bucati de somon, ardei si ceapa pe frigarui, care apoi se frig pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu marinada ramasa de fiecare data cand se intorc.
Intre timp, se incalzesc pita fie in cuptor, fie pe o tigaie fierbinte.
Se servesc frigaruile cu sosul Tzatziki, tapenade, pita, rosii si branza Feta.