Aluatul fraged:
Umplutura de mac:
In plus cca 50 gr. zahar vanilat cu aroma de vanilie pentru pudrat
Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.
Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde.
Laptele il punem la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.
Adaugam macul rasnit, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 minute, dupa care turnam grisul in ploaie si amestecam repede avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Acest amestec se va ingrosa repede, oprim focul si lasam la racit.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Scoatem aluatul de la rece, il impartim in trei parti.
Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata asa incat sa capete forma aproximativ dreptunghiulara.
La margine asezam in strat uniform compozitie de mac si gris (vezi foto), apoi rulam foaia si taiem rulourile, folosind un cutit cu lama subtire.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 160 grade C, folosind totodata si functia de coacere cu ventilatie.
Dupa ce se rumenesc usor, le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si dupa ce se racesc, servim.
Pofta buna!