Desert melci cu rahat

de xana in Dulciuri, 17 Mai 2018 | 3415 vizualizari

 

M-am inspirat din aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/melci-cu-rahat-si-miere-462.html, cu mici modificari. Foarte buni au fost!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr zahar pudra
  • 75 gr margarina
  • 125 ml lapte
  • 4 gr drojdie uscata
  • ½ lingurita praf de copt
  • 5-6 cuburi rahat
  • cca 50 gr miere
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu rahat:

Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de copt si o punem peste preparatul anterior.

Incepem sa framantam adaugand si restul de lapte, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa dupa gust pana obtinem un aluat destul de moale dar nelipicios. Se lasa la crescut cca. 30 de minute.

Intindem aluatul si il ungem cu restul de margarina (aceasta trebuie sa fie moale), apoi il impachetam si intindem din nou o foaie subtire si dreptunghiulara.

Taiem foaia in fasii late de doua degete, apoi distribuim cubulete mici de rahat. Lipim fiecare fasie astfel incat rahatul sa ramana in mijloc, apoi rulam in forma de melcisori.

Punem melcii in tava de copt, ii ungem cu galbenusul de ou ramas si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180º C, pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti, ii ungem cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine