Desert Tiramisu

de xana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 3798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza Mascarpone
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 5 galbenusuri
  • 170 gr zahar
  • cca 200 gr piscoturi
  • 250 ml apa+ 1 lingura cafea instant
  • 4-5 linguri whisky
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 30 gr ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam mascarpone (dupa ce incorporam mascarpone, zaharul se va topi complet).

Frisca rece o batem pana devine pufoasa, apoi o incorporam usor in amestecul de oua si mascarpone.

Amestecam apa fierbinte cu 1 lingura de cafea instant, whysky si esenta de migdale si lasam sa se raceasca (cum eu nu am asteptat sa se raceasca, primul strat de piscoturi a fost mai insiropat decat trebuie).

Trecem pe rand piscoturile prin amestecul de cafea si le asezam pe fundul unui platou mai inalt. Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi, turnam jumatate din cantitatea de crema, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema.

Presuram ciocolata rasa si dam la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]