Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2018 | 4298 vizualizari

 

O tarta delicioasa care mie mi-a placut mai mult a doua zi!
Din cantitatea data pentru aluat, am facut o tarta si o rulada. Doar pentru tarta, eventual folositi doar jumatate din cantitati. 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 1 ou
  • 150 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 100 g piept de pui
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g cas proaspat de vaca
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde tocat
  • 50 g cascaval
  • 6 rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui:

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.

Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Pieptul de pui se spala, se sterge de apa si se taie fasiute. Se spala ciupercile si se curata, apoi se taie feliute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de pui. Se amesteca si se lasa pana se albeste carnea, apoi se adauga ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic pana scade apa pe care o vor lasa ciupercile. La final se adauga usturoiul feliat. Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mari, se adauga sare, boia, piper. Separat se bate oul impreuna cu 100 g smantana si 50 ml lapte. Se toarna peste cas si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se adauga si patrunjelul verde tocat si amestecul de ciuperci cu carne. Se amesteca din nou pana la omogenizare.

Se rupe jumatate din aluatul dospit si se intinde in forma rotunda de dimensiunea tavii folosite. Se imbraca forma cu aluatul astfel incat sa acopere si peretii. Se impunge cu furculita din loc in loc, apoi se toarna compozitia. Se niveleaza. 

Intr-un bol se amesteca 1 ou, restul de smantana si de lapte, se adauga putina sare, apoi se toarna peste tarta acoperind toata suprafata. Se rade deasupra cascavalul si se asaza rosiile cherry taiate in jumatati.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta si umplutura.

Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatea de aluat am facut aceasta tarta si inca o rulada. Doar pentru tarta, folositi jumatate din cantitati.

2

Puteti inlocui casul cu branza proaspata de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel