Pentru chiftele:
Pentru sos:
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Carnea tocata se pune intr-un castron.
Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras si stors de zeama, busuiocul uscat si pesmetul.
Amestecam ingredientele foarte bine cu mana, adaugam sare si piper dupa gust, apoi formam chiftelele de marimea dorita si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru cca 30 minute.
Pentru sos incingem uleuiul in cratita, adaugam un praf de chili.
Golim cutia de rosii pasate peste ulei, lasam sa fiarba 5 minute la foc potrivit.
Lingurita de amidon se dilueaza in 2-3 linguri de apa, apoi se toarna peste rosii.
Lasam sa mai dea cateva clocote, dupa care oprim focul si presaram marar verde proaspat tocat.
Servim chiftelutele alaturi de acest delicios sos.
Pofta buna!