Desert rulada cu crema de mure

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 6439 vizualizari

 

Se face super repede si este tare racoritoare si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 300 g mure
  • 150 g crema de branza
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure:

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute.

Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.
Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.
Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.
Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.
Ccoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed si lasati-l sa se raceasca.


Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu un blender vertical.
Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.
Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.
Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.
Lasati crema la frigider 15 minute.
Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop! :) 
Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati sau pana se intareste bine crema.
Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (15)

dantes 1

16.05.2018, 13:21

Buna!

xana 1

16.05.2018, 19:39

Ce prezentare frumoasa!

Rahela Velicu 1

19.06.2018, 11:14

Senzationala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]