Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 2896 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri seminte de chia sau mac 2 linguri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie

Crema de capsuni

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 100 g fistic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic:

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.

Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.

Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte.

Pasati capsunile cu un blender vertical si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema.

Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul.

Pentru blatul de rulada, mixati cu albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare.

Mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.

Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor.

Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea.

Pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija.

Inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore.

Feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.

Savurati!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde