A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort de ciocolata

Postat de: trifadalia in Torturi

Pentru blat se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi in castron termo rezistent. Alunele de padure se macina pentru a obtine o pudra din ele. Se bat albusurile spuma. Intr-un alt castron...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu urzici si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Prepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu visine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu ton

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si...Citeste continuarea

Supa de dovlecel

Postat de: trifadalia in Supe

Se curata dovleacul, se taie in doua, apoi cu o lingura se indeparteaza semintele. Restul se da pe razatoarea mare, se presara cu sare, se da si ceapa pe razatoarea mare si se lasa sa stea...Citeste continuarea

Paine cu unt si seminte

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Drojdia o puneti intr-un bol micut cu zaharul si le amestecati pana se dizolva complet drojdia. Intr-un vas cerneti faina, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, iaurtul, incepeti si...Citeste continuarea

Crema de banane cu cacao

Postat de: cristina1985 in Vegan / Raw vegan

Se pun intr-un  blender toate ingredientele (bananele taiate rodele) si se pune crema in cupe. Se poate servi imediat sau rece, de la frigider. Citeste continuarea

Desert prajitura cu albusuri si...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit blatul. Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop. Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire. Am...Citeste continuarea

Andive umplute

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie si se fierbe 1 ora si 30 minute. Apa in care a fiert poate fi folosita la o supa. Se taie cubulete. Se desprind frunzele de andiva si se spala. Maioneza: Se poate pune...Citeste continuarea

Curry de carne de vita - Banglades

Postat de: ctlina in Vita

Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric. Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros....Citeste continuarea

Desert flan sau budinca din...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar. Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si smantana

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul. Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat. Se adauga oul si treptat...Citeste continuarea

Supa crema de telina

Postat de: ctlina in Supe

Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati...Citeste continuarea

Desert chec cu portocale, nuci si...

Postat de: katty in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de...Citeste continuarea

Mancare de spanac cu carnati

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem carnatii in bucati potrivite. Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape. Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand...Citeste continuarea

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca. Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. In uleiul...Citeste continuarea

Coaste de miel usturoiate

Postat de: katty in Oaie

Asezam coastele taiate in bucati potrivite intr-o tava. Asezonam cu sare, piper, cimbru, cateii de usturoi sfaramati. Punem foile de dafin, turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si o...Citeste continuarea

Desert tort rapid cu Fineti si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea

Tocanita de pleurotus la slow...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

In vasul aparatului se pune uleiul. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune peste ulei. Ciupercile se spala si se taie in cubulete potrivite. Se adauga peste ceapa. Se condimenteaza cu sare,...Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de vanilie

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu unt de arahide

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de...Citeste continuarea

Tarta cu branza, spanac si leurda

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Aluat: Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si crema...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și  vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat...Citeste continuarea

Desert muffins cu cocos si inima de...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul. Dăm drumul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema caramel

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru blat, se bat ouăle întregi cu mixerul până îşi dublează volumul şi devin pufoase. Se adaugă treptat untul la temperatura camerei, sare, zahăr, laptele şi...Citeste continuarea

Aperitiv carnati cabanos in foietaj

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei.  Se taie aluatul în dreptunghiuri, se crestează uşor cu un cuţit pentru a crea un model, după plac, se adaugă...Citeste continuarea

Ciorba usoara si consistenta de...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Preparare Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu...Citeste continuarea

Desert brownie cheesecake

Postat de: Corina33 in Torturi

Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit....Citeste continuarea

Pui cu legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de: amalia01 in Slow Cooker

Pulpele le speli si le condimentezi dupa gust. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai in patru. Legumele le tragi 2 minute la tigaie. Amesteci legumele cu cartofii. In vasul de la slow...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la...Citeste continuarea

Supa cu broccolini

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa....Citeste continuarea

Desert tarta cu crema cu lapte de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...Citeste continuarea

Desert biscuiti digestivi

Postat de: katty in Dulciuri

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele. Intr-un vas punem faina,...Citeste continuarea

Salata de vinete si dovlecei cu...

Postat de: katty in Salate

 Coaceti vinetele pe toate partile pana se inmoaie. Desfaceti-le in jumatate, apoi cu o lingura de lemn scoateti cu grija miezul. Puneti-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete potrivite pe care le pastram intr-un vas cu apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt, ardeiul gras il taiem cubulete, iar carnatul...Citeste continuarea

Iepure cu bacon si gutuie

Postat de: elucubratiiculinare in Iepure

Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper. Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de smantana si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și...Citeste continuarea

Felii de pui cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se portioneaza felii si se bate usor cu batatorul de snitele. Pentru ca pieptul de pui sa nu se rupa la subtiere, se poate pune intre doua pungi de nailon mai grosute....Citeste continuarea

Desert crema de capsuni la cupa

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs. Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se...Citeste continuarea

Tocana taraneasca de pui

Postat de: eumimi in Pui

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute....Citeste continuarea

Salata de cuscus cu legume si bacon...

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Mai intai se prajeste in putin ulei, baconul afumat taiat in fasii. Apoi se pune la scurs intr-o sita si se lasa la racit. Se fierbe apa cu putina sare si putin piper alb, macinat si se...Citeste continuarea

Cele mai bune 3 smoothie-uri

Postat de: Meea in Love Smoothies

1. Smoothie cu căpșuni Ingrediente: căpșuni iaurt cu piersici suc de portocale 2 lingurițe fulgi de ovăz *gramajele diferă în funcție de câtă cantitate ai nevoie  ...Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de: Meea in Prajituri

Blat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm...Citeste continuarea

Pizza cu sunca, ciuperci si salata

Postat de: Meea in Pizza

Aluat: în cazul în care aveți mașină de frământat aluatul, puneți toate ingredientele pentru aluat în mașină, începând cu cele lichide. Setați...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: ancutsa in Lasagna

  Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin...Citeste continuarea

Pui cu sos garam masala

Postat de: xana in Pui

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]