Am ales sa fac ceva mai consistent pentru calatoria de cateva ore pe care urma sa o facem. Am pregatit un aluat cu unt care se aseamana cu cel pentru tarte. L-am aromatizat cu boia si cimbrisor de la prietenii de la Delikat, produse 100% naturale si de buna calitate. Ca de multe alte ori, atunci cand ma grabesc, folosesc robotul de bucatarie pt aluat. Este rapid, practic si extrem de usor pentru oricine.
Pentru umplutura, ca sa fie mai satioase placintele, am ales carnea de pui si minunatele ciuperci de padure. De data asta craite, care au o culoare galben-portocalie absolut superba. Nu le-am taiat marunt pentru a putea fi simtite mai bine in umplutura. Iar pentru plus de savoare si prospetime am folosit un amestec de ierburi de gradina, tot de la prietenii de la Delikat.
Pentru aluat: in robotul de bucatarie se pune faina, sarea, boiaua, cimbrisorul. Se dau cateva pulsatii sa se amestece ingredientele. Se adauga untul, se porneste robotul si se lasa pana obtinem firimituri, asta dureaza tot cateva secunde. La final se adauga oul si laptele. Se lasa robotul sa-si faca treaba pana vedem ca in bolul robotului se formeaza aluatul. Daca mai este nevoie, se suplimenteaza cu inca cateva linguri de lapte rece…eu am mai adaugat inca 3 linguri de lapte in timp ce robotul mergea. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la rece pana umplutura este gata.
Pentru umplutura: se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei si unt. Se adauga carnea tocata de pui si se amesteca pana se desface, carnea nu mai sta adunata. Se lasa la foc iute 7-8 minute, pana scade zeama lasata. Se adauga sare, piper si ierburi de gradina si se amesteca. Se pune compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca. In aceeasi tigaie se adauga 3 linguri de ulei, si se prajesc ciupercile la foc iute 5-6 minute. Se pudreaza cu sare si se adauga ciupercile la compozitia de carne. Se lasa sa se raceasca, se adauga branza rasa si se amesteca.
Dupa ce umplutura s-a racit, ne putem apuca sa facem placintele. Eu am folosit o forma speciala de marime medie. Daca nu aveti, puteti sa folositi un pahar pentru a decupa aluatul in forme rotunde, iar pentru partea de jos cand trebuie sa le impacjetati folositi o furculita. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se decupeaza cu forma in cercuri, se pune o lingura plina de umplutura si se impacheteaza placintele in forma speciala. Se pun intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara seminte deasupra. Eu am folosit negrilica… se coc placintele la cuptorul incins la 170-180 grade C, pentru 20-25 minute, pana sunt usor rumenite.
Se servesc dupa preferinte, calde sau reci, simple sau cu un iaurt alaturi. Sunt la fel de fragede si a doua zi. Sa va fie de folos!!!
1
atunci cand am impachetat placintele, am suplimentat umplutura cu o bucatica de branza framantata la fiecare placinta