Se spala bine cartofii si se inteapa cu furculita, pe toate partile. Se ung cu 1 lg ulei de masline si se introduc in cuptor, pana sunt copti (cam 1 ora si 15 minute pana la 2 ore-depinde de marime). Va recomand sa faceti cartofi medii, pentru ca se coc mai bine si mai repede.
In acest timp se caleste o ceapa (tocata marunt) in 1 lg ulei masline si 12 g de unt. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga baconul taiat si se mai lasa cateva minute. Se lasa la racit.
In alt vas se amesteca sarea cu condimentul de cartofi, oregano si untul ramas. Condimentul de cartofi Delikat este special conceput pentru a oferi o aroma unica fiecarui tip de preparat si este fara aditivi alimentari adaugati. Iar oregano este cultivat in Turcia, tara cu cea mai adecvata clima, in ferme de traditie, pentru a oferi gustul autentic si savoarea intensa a ingredientelor.
Cartofii ii puteti decupa cu un cutit si cu o lingura scoateti miezul, apoi amestecati cu condimentele, ceapa cu baconul si 100 g cascaval ras (restul se pune deasupra). Se umplu cartofii cu acest amestec si se presara restul de cascaval. Se mai lasa 15 minute in cuptor si apoi se pot servi.