Cartofi noi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR in , 10 Iun 2018 | 2496 vizualizari

 

Apariția cartofilor noi în piețe ne determină să găsim noi rețete de preparare a lor, care să le scoată în evidență gustul bun și deosebit. De această dată, am profitat de apariția gamei noi de condimente Delikat, naturale 100%, pentru a prepara o mâncare extrem de simplă, dar și foarte gustoasă: cartofi aromatizați cu aceste condimente naturale excelente, aduse din țările lor de origine. O bunătate care ne încântă atât ochii, cât și papilele gustative. Un adevărat răsfăț culinar, la îndemâna oricui.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg de cartofi noi
  • unt, pentru uns tava
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • condimente pentru cartofi, Delikat
  • ierburi de grădină Delikat
  • rozmarin Delikat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi aromatizați, la cuptor:

Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în prealabil.

Se presară deasupra condimentele Delikat, sare, piper și se toarnă ulei de floarea soarelui câte puțin, pe toți cartofii.

Se dă tava la cuptor, la foc iute și se întorc cartofii, din când în când, ca să se rumenească frumos pe toate fețele. De asemenea, se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi.

Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și pot fi serviți calzi, ca garnitură, alături de un preparat de carne. Ei pot fi serviți și ca atare, cu o salată asortată, sau pur și simplu cu roșii tăiate felii.

TIPS-URI

1

Este bine să preparați cartofii aromatizați la cuptor, la foc iute, pentru ca aromele naturale să nu se ardă și să devină amare.

2

Aveți grijă să întoarceți cartofii pe toate fețele, ca să se rumenească uniform.

3

Cartofii aromatizați se servesc imediat ce sunt scoși din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi aromatizați, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

09.07.2018, 00:05

Da, Miki, au fost tare buni, ca toți cartofii noi...Iar condimentele le-au dat o savoare aparte...Mulțumesc frumos!

mihaelar63 1

09.07.2018, 04:47

Sunt fan cartofi noi , asa ca nu ma rabd sa ciugulesc si de aici

RODIMUR 1

09.07.2018, 05:41

Mihaela, cred că suntem mulți fani ai cartofilor noi, așa că ar cam trebui să întindem o masă mare...! Ești la loc de cinste...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători