Desert negresa cu nuci si cirese

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 10 Iun 2018 | 2962 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta prajitura :D
M-am temut ca nu o sa mai cresca si ca n-o sa mai iasa nimic, dar, dimpotriva, a crescut frumos si a iesit foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 120 g cacao
  • 130 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 600 g cirese fara samburi
  • Dimensiune tava: 25/25 cm
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuci si cirese:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte.

Se mixeaza zaharul cu untul. Se incorporeaza, unul cate unul, galbenusurile. Se adauga cacaua si se omogenizeaza. Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza usor in aluat cu o spatula de silicon. Se procedeaza la fel, pe rand, cu faina, praful de copt, nucile si 2/3 din ciresele fara samburi.

Se asaza compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se presara restul cireselor peste compozitie si se introduce tava la cuptor pana cand negresa este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura furnicuta