Desert rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

de Ancutsa in Prajituri, 10 Iun 2018 | 1994 vizualizari

 

Ruladă cu cremă de vanilie, cireşe şi glazură de ciocolată.
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahăr
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon
  • Un praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • În plus: o mână de cireşe
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • Câteva cireşe
  • Floricele de zahăr şi de napolitană
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata:

 

Pentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile peste spuma de albuşuri, încorporându-le treptat. Se adaugă uleiul, coaja de lămâie, făina şi praful de copt şi se omogenizează.

Se transferă într-o tavă întinsă pe hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, până se face doar uşor aurie, dar să rămână pufoasă. Se răstoarnă pe un prosop de bucătărie pe care am presărat zahăr, se pudrează şi foaia de pandişpan cu puţin zahăr şi se rulează fierbinte. Se lasă la răcit.

 Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, amidonul, un praf de sare şi laptele rece, bătând cu un tel, pentru a le aera şi omogeniza. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroaşă, apoi se dă deoparte, se adaugă untul şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine. Se lasă la răcit.

 Pentru asamblare şi decor: se întinde crema pe foaia de pandişpan, se adaugă cireşele spălate şi curăţate de sâmburi şi se rulează. Se topesc la un loc ciocolata cu lapte şi cea amăruie la bain-marie, apoi se toarnă peste ruladă şi se nivelează frumos. Se decorează cu cireşe, floricele de zahăr şi de napolitană. Se dă la frigider până la servire.

 

Timp de coacere: aprox 8-10 min,

Timp de pregătire: 1h

Porţii: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/rulada-cu-crema-de-vanilie-cirese-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine