Imi plac mult ciupercile. Azi va prezint o simpla mancarica, care este foarte gustoasa. Poate fi pregatita si in zile de post.
Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.
Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand. Se pune sarea.
Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.
1
Daca ciupercile isi lasa suficienta apa, atunci nu mai trebuie adaugata acea cescuta de apa.
2
Se poate servi cu usturoi.
3
Se poate servi cu mamaliguta.