Desert prajitura de post cu visine si frisca vegetala

de Valclaudia in Prajituri, 10 Iun 2018 | 4116 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 1 pahar zahar
  • 3 pahare faina alba
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 6 biscuiti populari (de post, fara oua si lapte)
  • 400 gr. visine fara samburi
  • 200 gr. frisca vegetala Hulala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu visine si frisca vegetala:

Uleiul se pune intr-un castron din plastic incapator impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt si pudra de turmeric.

Mixam cateva minute, apoi adaugam apa si faina. Amestecul trebuie mixat cateva minute bune pentru ca granulele de zahar sa se dizolve si faina sa se incorporeze uniform,adica sa nu se formeaze cocoloase.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Ungen tava inalta a cuptorului cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.

Zdrobim biscuitii si ii presaram deasupra, apoi asezam din loc in loc visinele fara samburi.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute (folosim functia de coacere cu ventilatie).

Cand prajitura este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.

Baten frisca rece de la frigider, portionam prajitura si o decoram dupa inspiratie cu poshul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu visine si frisca vegetala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D