picnicul bucatarasilor
Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am descoperit secretul unei prajituri cu branza fragede, care se topeste in gura: albușurile se bat separat și se incorporeaza usor in compozitia de branză. În compoziția de brânză se pune și smântână. Rezultă o prăjitură pufoasă care dispare rapid din farfurie.
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni jumătate din crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt (pe margini) și așezi felii de căpșuni. Torni restul cremei de brânză deasupra și așezi un alt strat de căpșuni.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute.
Când trece testul cu scobitoarea, scoți prăjitura din cuptor și o lași să se răcească, apoi treci ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfaci inelul de la tavă.