Socata

de Corinuta in Bauturi, 11 Iun 2018 | 4039 vizualizari

 

Bună, dulce și aromată...gustul copilăriei!
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 300 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 8-10 flori de soc
  • 10 boabe de orez
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pune la fiert 1 litru de apa împreună cu zahărul și zeama de la 1/2 lămâie și se fierbe cam 5 minute.
Se spală puțin florile de soc ca să nu rămână gâze pe ele.
Într-un borcan de 3 litri punem 2 litri de apă, siropul cu zahăr, florile de soc, boabele de orez și cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii.
Se amestecă și se acoperă cu o folie alimentară pe care o găurim din loc în loc ca să respire, apoi o punem într-un loc cald si însorit, de exemplu pe balcon. Trebuie amestecat în el de 2 sau 3 ori pe zi
În trei sau patru zile este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate