Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei.
Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. Se adaugăcașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția.
Se...
Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se...
Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata, scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă.
Dai cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adaugi cașcavalul dat pe...
Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit.
Așezi carnea tocată într-un castron...
După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul cât mai strâns. Tai felii de aproximativ 2 degete și le așezi în tava de cuptor...
Mixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția.
Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet, întinzi foaia de aluat și o netezești cu sucitorul. Împarți din ochi în trei pe...
Topești untul.
Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu.
Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de...
Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o...
Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen.
Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit...
Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur, lăsând o margine de 2 cm. Nu îl tai în totalitate, ci îl lași prins în...
Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute.
Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după gust.
Se adaugă făina și se omogenizează, iar la final se adaugă spanacul pe care l-am...
Într-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Poți pune usturoi proaspăt zdrobit, dacă dorești. Adaugi apoi cozile...
Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și adăugi frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăși să se opărească 2-3 minute, apoi pui...
Topești untul.
Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând încontinuu.
Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de lichid...
Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 15 cm. Se răsucesc şi se aşează în tava tapetată cu...
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea...
Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie...
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.
Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...
Pentru început se degresează ouăle.
Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.
Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...
Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa.
Mixezi ouăle cu smântâna și brânza de...
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus.Adaugi condimente după gust. Pui apoi șunca tăiată cubulețe,...
Dovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă.
Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin după care adaugi dovleceii, ardeii tăiați cubulețe și telemeaua rasă. Asezonezi după gust și...
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul...
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C și coci cca....
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.
Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai...
Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului.
În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și...
Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți.
Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu...
Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora.
Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai...
Amesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore.
Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat.
Intinzi o foaie groasa de aluat si o pui in tava unsa si tapetata cu faina.
Peste foaie pui un strat de branza,...
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute.
Într-o tigaie, încingi uleiul...
Placinta floare cu spanac si branza
Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. Se adaugăcașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția. Se...
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se...
Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata, scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. Dai cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adaugi cașcavalul dat pe...
Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit. Așezi carnea tocată într-un castron...
Aperitiv trandafiri cu cascaval si sunca
După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul cât mai strâns. Tai felii de aproximativ 2 degete și le așezi în tava de cuptor...
Aperitiv placinta impletita cu branza
Mixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția. Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet, întinzi foaia de aluat și o netezești cu sucitorul. Împarți din ochi în trei pe...
Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei
Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de...
Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o...
Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan
Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit...
Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry
Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur, lăsând o margine de 2 cm. Nu îl tai în totalitate, ci îl lași prins în...
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita
Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă făina și se omogenizează, iar la final se adaugă spanacul pe care l-am...
Aperitiv placinta cu branza, smantana si rosii cherry
Într-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Poți pune usturoi proaspăt zdrobit, dacă dorești. Adaugi apoi cozile...
Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza
Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și adăugi frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăși să se opărească 2-3 minute, apoi pui...
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând încontinuu. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de lichid...
Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval
Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie fâşii late de 1,5 cm şi lungi de 15 cm. Se răsucesc şi se aşează în tava tapetată cu...
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea...
Aperitiv tarta cu ton si cartofi
Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie...
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească. Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită...
Oua vopsite de Paste
Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se...
Aperitiv cu legume si piept de pui
Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa. Mixezi ouăle cu smântâna și brânza de...
Aperitiv chec cu ardei, morcovi si sunca
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus.Adaugi condimente după gust. Pui apoi șunca tăiată cubulețe,...
Aperitiv Waffe cu dovlecei, telemea si cabanos
Dovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă. Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin după care adaugi dovleceii, ardeii tăiați cubulețe și telemeaua rasă. Asezonezi după gust și...
Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca
Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul...
Aperitiv rulada din albusuri cu crema de branza si masline
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C și coci cca....
Aperitiv globulete festive
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider. Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai...
Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei
Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului. În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și...
Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon
Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți. Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu...
Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb
Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai...
Aperitiv placinta colorata
Amesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie groasa de aluat si o pui in tava unsa si tapetata cu faina. Peste foaie pui un strat de branza,...
Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute. Într-o tigaie, încingi uleiul...