Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 10153 vizualizari

 

 retete de suflet
Această rețetă am pregătit-o cu drag pentru întâlnirea bucătărașilor de la Praid. 
Mandru mi-s bucataras! :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 ouă crude (mari)
  • 3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse
  • -pentru umplutură:
  • 500 g legume congelate
  • 2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 căței de usturoi
  • optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar
  • In plus:
  • 80 g cașcaval ras fin
  • 1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt
  • 10 felii prosciutto
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval:

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit.

Așezi carnea tocată într-un castron încăpător și o asezonezi bine cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Adaugi și usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin precum și ouăle crude. Frămânți totul cu mâna. Înmoi în apă 3 felii de pâine și le storci în palme, apoi le rupi bucățele mici și le adaugi în compoziția de carne tocată. 

Pui cuptorul la încins la 180 C. Tai o coală de hârtie de copt de vreo 70 cm x 33cm și o ungi bine cu ulei și răstorni carnea tocată pe ea. Cu ajutorul palmelor aplatizezi carnea în strat de cca. 1 – 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Presari cașcavalul ras fin, el având rol de „legare și lipire” a legumelor de carnea tocată. Deasupra distribui și legumele sotate, în strat uniform înăa nu până la margine. Lași o bordură de 2 cm pe 3 laturi și una de vreo 5 la marginea superioară a foii de carne.

Cu ajutorul hârtiei de copt rulezi strâns chifteaua umplută, cât mai strâns. În final îndeși capetele de carne ale ruladei și așezi feliile de prosciutto deasupra, apoi o înfășori complet și strâns în hârtia de copt. Răsucești bine capetele hârtiei ca să stea închise.

Înfășori rulada în folie de aluminiu (peste cel de hartie) și o pui pe o tavă încăpătoare.
O coci 50 de minute la 180 C (cuptor preincins) după care desfaci folia și hârtia. Mărești temperatura cuptorului la 220 C și coci rulada alte 20-30 de minute, până s-a rumenit frumos.
După răcorirea completă o înfășori într-o folie curată de aluminiu și o dai la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat