Placinta floare cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2022 | 11097 vizualizari

 

Aveam poftă de o plăcintă cu spanac și m-am gândit că ar fi păcat să irosesc o parte din aluat și să-l decupez în formă rotundă. Am lăsat aluatul așa cum era și l-am copt în tava cuptorului. Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă și se face foarte ușor.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. aluat foietaj
  • -pentru umplutură:
  • 120 g spanac congelat
  • 450 g brânză de vaci
  • 50 g cașcaval
  • 30g parmezan
  • 3 ouă mici
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 ou
  • susan alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta floare cu spanac si branza:

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei.
Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. Se adaugăcașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția.
Se transferă aluatul în tava mare de cuptor, pe o foaie de copt. Se pune crema de brânză cu spanac peste aluat, se întinde pe toată foaia și se nivelează.Se așază deasupra a doua foaie de aluat și se pune un pahar (ușor) în mijlocul foii și se taie foaia întâi în 4 părți, apoi fiecare sfert în jumătate, iar fiecare felie se va tăia din nou în jumătate. Vor rezulta 16 petale. Se răsucesc toate fâșiile. 

Se bate oul și se ungă plăcinta apoi se presară susanul.

Se introduce plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade C și cu ventilația pornită, apoi se dă temperatura la 200 de grade C și se lasă să se coacă pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi se dă temperatura la 180 de grade C, se întoarce plăcinta și se mai lasă să se coacă 10-12 minute până când se rumenște frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta floare cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac