Placinta floare cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2022 | 11325 vizualizari

 

Aveam poftă de o plăcintă cu spanac și m-am gândit că ar fi păcat să irosesc o parte din aluat și să-l decupez în formă rotundă. Am lăsat aluatul așa cum era și l-am copt în tava cuptorului. Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă și se face foarte ușor.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. aluat foietaj
  • -pentru umplutură:
  • 120 g spanac congelat
  • 450 g brânză de vaci
  • 50 g cașcaval
  • 30g parmezan
  • 3 ouă mici
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 ou
  • susan alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta floare cu spanac si branza:

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei.
Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. Se adaugăcașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția.
Se transferă aluatul în tava mare de cuptor, pe o foaie de copt. Se pune crema de brânză cu spanac peste aluat, se întinde pe toată foaia și se nivelează.Se așază deasupra a doua foaie de aluat și se pune un pahar (ușor) în mijlocul foii și se taie foaia întâi în 4 părți, apoi fiecare sfert în jumătate, iar fiecare felie se va tăia din nou în jumătate. Vor rezulta 16 petale. Se răsucesc toate fâșiile. 

Se bate oul și se ungă plăcinta apoi se presară susanul.

Se introduce plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade C și cu ventilația pornită, apoi se dă temperatura la 200 de grade C și se lasă să se coacă pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi se dă temperatura la 180 de grade C, se întoarce plăcinta și se mai lasă să se coacă 10-12 minute până când se rumenște frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta floare cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac şi carne tocata