Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2021 | 2803 vizualizari

 

Încă e sezonul sparanghelului și pentru că l-am găsit într-un supermarket m-am gândit să pregătesc ceva bun. Mi-a plăcut tare mult cum arăta tarta Cristinei Mazilu și m-am inspirat de la ea pentru această rețetă.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • pentru umplutură:
  • 500g sparanghel proaspăt
  • 80g parmezan
  • 100ml smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan:

Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen.

Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit de subțire. Se așază în tavă, se lipește bine și pe margini, iar dacă este surplus peste tavă, se taie. Se înțeapă cu furculița din loc in loc, și se dă la frigider pentru o oră.
Se pune o hârtie de copt deasupra aluatului și se presară boabe de fasole sau biluțe speciale pentru copt și se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade C, pentru 15 minute, apoi se îndepărtează hărtia de copt cu fasolele și se mai lasă 15-20 de minute.
Din aluatul rămas se pot decupa floricele pentru a orna tarta. Se introduc în cuptor pentru 15-20 de minute, până când se rumenesc frumos.

Se spală sparanghelul, iar cu ajutorul unui peeler se curăță fiecare tijă în parte, de la jumătate până la bază. Se șterge bine cu un prosop de bucătărie.
Se rade brânza (eu am avut felii de parmezan și le-am tocat cu cuțitul), se zdrobește usturoiul cu presa sau se toacă foarte mărunt. Se mixează ouăle, apoi se adaugă smântâna pentru gătit, parmezanul și usturoiul, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit.
Se toarnă compoziția în crusta coaptă, iar deasupra se așază bucățile de sparanghel (eu am taiat tijele în dimensiuni diferite și le-am așezat în ordine descrescătoare începând dintr-un colț, creând un fel de triunghiuri mari).
Se dă tarta la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până ce compoziția se încheagă și se rumenește.

TIPS-URI

1

tijele de sparanghel care vă rămân le puneți la fiert in apă clocotită cu sare pentru 3-4 minute, le scoateți în apă foarte rece (cu gheață dacă aveți) și apoi le căliți în unt 2 minute. Sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu peste si porumb