Imi place tare mult cafeaua, iar deserturile cu cafea sunt speciale, cel putin pentru mine.
Astazi, va prezint o reteta de negresa extrem, extrem de frageda si aromata, cu cafea si nuci.
Trebuie sa asteptati sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Este cea pufoasa si fina negresa pe care am gustat-o vreodata.
Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi.
Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, amestecand bine după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează.
Notă: Compozițiile grase, pe bază de unt și ouă, necesită o atenție sporită întrucât neomogenizand bine amestecul dintre ouă și unt, prăjitura nu va crește pufoasă, iar rețeta nu va reuși, așa că, asigurați-va că respectați acest pas. Compoziția trebuie să fie pufoasă, spumoasă și omogenă.
Separat, se încorporează cafeaua în smântână, iar făina se cerne cu cacaua, bicarbonatul și praful de copt.
Peste compoziția de unt, se adaugă un sfert din cantitatea de făină, apoi jumătate din smântâna cu cafea, încă un sfert din făină, restul de smântână și la final, restul de făină.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, se nivelează ușor, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru aproximativ o oră.
După ce s-a copt, se opreste focul, se lasă 2-3 minute în cuptor, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se tempereze de tot.
Atenție: Nu tăiați caldă, altfel riscați să se cruzeasca instant. Așteptați să se răcească de tot înainte să o porționați.
Separat, se pun la încălzit 100 ml cafea, se adaugă ciocolata și se amestecă până se topește și se omogenizează sosul.
Negresa se glazurează cu acest sos, se garniseste cu miez de nuci pecan mărunțite grosier.
Se servește cu mare poftă la o cafea bună!
Este o negresă extrem de fragedă și pufoasă!
Să vă fie de folos!
1
Compozițiile grase, pe bază de unt și ouă, necesită o atenție sporită întrucât neomogenizand bine amestecul dintre ouă și unt, prăjitura nu va crește pufoasă, iar rețeta nu va reuși, așa că, asigurați-va că respectați acest pas. Compoziția trebuie să fie pufoasă, spumoasă și omogenă.
2
Nu tăiați caldă, altfel riscați să se cruzeasca instant. Așteptați să se răcească de tot înainte să o porționați.