Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2021 | 5343 vizualizari

 

Am văzut la Mirela această rețetă și mi s-a părut interesantă. Sunt delicioase și vă recomand cu drag aceste plăcințele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 80 g cașcaval
  • sare, piper
  • 2 ouă
  • patrunjel verde
  • o lingură ulei de măsline
  • 200 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • ulei pentru uns tava
  • felii de șuncă
  • cașcaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval:

Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. 
Dai cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adaugi cașcavalul dat pe răzătoare cu gauri mari. Adaugi sare și piper după gust. Separat bați ouăle ca pentru omletă și le adaugi peste cartofi. Adaugi pătrunjelul verde tocat și o lingură de ulei de măsline. Amesteci bine totul cu o spatulă. La final adaugi făina și praful de copt și omogenizezi bine.

Pui tigaia pe foc și o ungi cu puțin ulei.
Cu mâinile ude rupi din compoziția de cartofi, o pui în tigaie și o întinzi apăsând cu degetele, astfel încât să acoperi suprafața tigăii. Presari cașcavalul ras și așezi feliile de șuncă. Rupi o altă bucată din aluat, o așezi peste șuncă și întinzi cu ajutorul degetelor, astfel încât să acoperi toată suprafața plăcintei de dedesubt.
Lași în jur de 3-4 minute la foc mediu să se coacă, apoi întorci plăcinta cu o spatulă lată (eu am răsturnat plăcinta într-o altă tigaie încinsă). Lași să se rumenească și pe partea cealaltă.

La fel procedezi și cu restul compoziției.

Scoți plăcintele pe o farfurie, le tai în patru daca sunt prea mari ori le lași așa întregi.

Le servești cu o salată de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

08.10.2021, 10:23

Bune!

Rocsi 1

08.10.2021, 20:01

Este una din cele mai grozave! O pregatesc si eu des, dar prefer sa o fac la cuptor, ca eu o intorc mai greu!

mirela0911 1

10.10.2021, 19:46

Asa-i ca-s bune?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita sarata