"retete festive de iarna"
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Zucchini se spală și se taie felii cât mai subțiri. Dacă sunt prea mari feliile, se pot tăia în două.
Se mixează oul cu brânza de vaci, cu ajutorul unui mixer vertical. Se adaugă făina și se omogenizează.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent uns cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat. Din aluatul rămas se decupează câteva floricele cu care se decorează tarta.
Se pune compoziția de brânză peste aluat și se așează feliile de zucchini în forma dorită. Eu am făcut niște floricele, iar în mijlocul lor am decorat cu boia de ardei dulce.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.