Oua vopsite de Paste

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2020 | 3289 vizualizari

 

Este prima dată când pregătesc ouă roșii (și alte culori) de Paște. Până acum le pregăteau bunica și mama-soacră. Anul acesta, dată fiind situația, a trebuit să le pregătesc eu, cu puțin ajutor din partea fetelor. Am făcut puține, pentru a păstra tradiția. Hristos a înviat!

 

INGREDIENTE

  • 11 ouă albe
  • 2 linguri cu sare fină
  • 20 linguri oțet
  • vopsea de ouă (4 culori)
  • 2 linguri ulei
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste:

Pentru început se degresează ouăle.

Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. 
Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se pun la fiert (eu am pus mai multe ouă și le-am folosit la drob). Se lasă circa 10-15 minute, la foc mic, din momentul în care apa începe să fiarbă. Se scot cu grijă pe un prosop și se lasă puțin la răcit. 


Se pune apă clocotită intr-un borcan mai mare, se adaugă vopseaua de oua și 5 linguri oțet, conform instrucțiunilor de pe plic. Eu am folosit 4 culori, astfel încât am pus apă în 4 recipiente. Se scufundă apoi în vopsea 3-4 ouă și se lasă câteva minute până când se colorează. La fel se procedează cu toate ouăle. 

Se scot pe șervețele de hârtie și se lasă să se usuce. Se pune puțin ulei pe un șervețel și după ce ouăle s-au răcit puțin, se șterg bine pentru a căpăta un luciu frumos.

TIPS-URI

1

din cantitatea de vopsea aflată în acel plic se pot face câte 10 ouă verzi / albastre / galbene și 30 ouă roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui