mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete / Aperitive / Garnituri

Pateu de ficat de casa

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2015

Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange. Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata. Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in...

Felii cu vinete gratinate

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2015

Vinetele se spala, se feliaza pe lungime, se sareaza si se pipereaza. Se trec feliile de vinete prin faina alba, se scutura de surplusul de faina si se prajesc usor pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare  bucata se distribuie o...

Tortilla cu carnati si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2015

Cartofii se curata se spala si se  dau prin razatoarea mare . Ceapa verde  si ardeiul iute  se taie rondele . Carnatul  de casa  se taie rondele . Se prajeste usor ceapa partea alba  si carnatul . se trage deoparte si se pune in tigaie cartofii...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2015

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz . Sarati, piparati...

Ciuperci umplute cu carne si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2015

Ciupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca si se calesc usor in ulei impreuna cu coditele de ciuperci maruntite. Sarati ,...

Felii cu somon afumat si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2015

Decongelati foietajul la temperatura camerei. Decongelati broccoli. Fierbeti cateva minute broccoli desfacut in buchetele  in apa cu sare [ fara capac pentru a nu-si schimba prea mult culoarea ]. Intindeti foaia de foietaj si o portionati dreptunghiular  de marimea unei...

Cartofi noi copti cu sunca si seminte

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2015

Cartofii noi se curata bine cu un buretel de vase pe care-l folositi doar in acest scop . Spalati patrunjelul verde. Spalati cartofii si ii puneti la fiert ina pa cu sare si tulpini de patrunjel verde. Cand cartofii sunt aproape fierti  scurgeti apa si ii puneti intr-o...

Ciuperci umplute pariziene - a la Giada

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2015

Ciupercile spalate cu jet de apa rece , zvantate , curatate de codite se sareaza si pipareaza . Rosia se spala si se taie cuburi nu foarte mari . Ouale se bat spuma cu putina sare si faina alba . amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani . In fiecare ciuperca se...

Muffins cu malai si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2015

Untul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul. Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza Tavile pentru briose [ una de 12 buc. + una de 6 buc.] Le-am pulverizat cu spray pentru copt. Am...

Mamaliga cu carnati si branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2015

Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava. Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de casa si curatati matul (membrana). Rupeti bucati mici de marimea unei nuci si puneti la prajit....

Icre prajite cu oua

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2015

Intr-o tigaie se trage usor in untura incinsa ceapa si patrunjelul tocate . Se aduga icrele curatate de pelite si se amesteca de cateva ori pana cand incep sa-si schimbe culoarea- 1 minut - si devin galben-portocalii . Se sparg doua oua si se incorporeaza in compozitia de icre cu...

Puisori cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2015

La inceput am pregatit pe o farfurie din ardeiul kapia taiat ciocuri si labute pentru puisori . Pentru ochi am taiat masline negre . Am taiat ouale pe orizontala la 60% din inaltime . Am scos galbenusurile si le-am pus intr-un bol .Am adugat jambon taiat[ jumatate din cantitate ]  ,...

Mamaliga cu branza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2015

Se curata cepele . Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata . Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine...

Aperitiv cu ardei si branzica pufoasa

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2015

Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie in doua. Coditele de ceapa se taie rondele fine. Ridichea se feliaza. Ardeii se umplu cu branzica si se presar cu codite de ceapa verde. Asezati ardeii pe un platou insotiti de felii de ridichi si de rosioare....

Branza cu merisoare si nuci

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

 Nuca se fierbe un clocot , se scurge si se raceste . Prin fierbere nuca isi pierde eventualul gust amarui . Miezul ramane curat si palacut dulceag . Se amesteca bine toate ingredientele se pun pe o folie transparenta si se formeaza un sul . Se da preparatul la rece unde se tine...

Stelute cu chorizo

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2014

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma de steluta se decupeaza stelute mai mari si stelute mai mici . Peste stelutele mari se aseaza cate o...

Tava cu aperitive

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2014

Mozzarella se da prin miere indoita cu apa, aoi se tavaleste prin susan . Chiftelutele se obtin prin amestecarea ingredientelor enumerate mai sus . Se prepara chiftele mici care se dau prin susan si se prajesc in ulei incins . Pieptul de curcan se portioneaza de marimea unei cutii de...

Carnaciori in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2014

Aluatul de foietaj se  dezgheata treptat la temperatura camerei . Se taie fasi cu latimea de 10 cm . Carnaciorii se taie tot  la  lungimea de 10 cm . Se aseaza carnaciorii distantati pe jumatate din fisia de aluat si cu ceialalta parte se acopera . Se apasa intre...

Felii de vinete cu cas de oaie .

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2014

Spalati si stergeti vinetele .Spalati rosiile Feliati vinetele , sarati si lasati sa se scurga de zeama . Bateti  spuma 3 oua . Adugati pesmet , sare , piper , oregano . Fiecare felie de vinete se da prin amestecul cu ou . Puneti feliile impanate in tava cu folie de copt ....

Hribi sotati cu smantana si capere

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2014

Curatati ceapa si usturoiul . Tocati-le marunt . Sotati ceapa si usturoiul in ulei si unt .Sarati . Adaugati ciupercile [dezghetate si scurse de zeama ].Sotati impreuna 5 minute. Adugati smantana si caperele . Mai lasati 5 minute . Adugati patrunjel verde si serviti cu fulgi de...

Porumb picant

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2014

Stiuletii de porumb se curata de panusi (foi) si matasea de porumb. Se pun la fiert in apa cu sare (eu i-am fiert 20 min in oala sub presiune). Scurgeti porumbul de apa in care a fiert. Ungeti fiecare bucata de porumb cu unt, presarati parmezan, chili si infasurati intr-o felie de sunca sau...

Chiftea uriasa a la Mihaela

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2014

Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu . Puneti carnea intr-un bol mare . Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea . Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute . Amestecati pana obtineti o pasta omogena . Formati chiftele...

Pateuri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2014

Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece . Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt . Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei . Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara . Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se...

Omleta cu dovlecel si chorizo

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2014

Dovlecelul se curata, se feliaza , se sareaza , se presara cu oregano si faina alba . Prajiti dovlecelul[ intr-o  tigaie mare tip Wok ] pe ambele parti . Reduceti intensitatea prajirii la jumatate . Puneti peste dovlecel casul taiat marunt ouale batute spuma cu sare ....

Kofta Kebabs

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2014

Amestecati toate ingredientele mai putin susanul . Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore] Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite. In fiecare bucata de Kofta infingeti o tepusa de lemn . Unele dintre Kofta le-am dat prin seminte de...

Ciuperci umplute la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2014

Ciupercile se curata  de codite si se spala . Se sareaza . Se feliaza casul , carnaciorii ardeiul si ceapa verde . Se aseaza in fiecare ciupercuta  cas, verdeata, ardei si carnat . Se stropesc cu putin ulei de masline In prima faza se pregatesc 10 min . sub capac ....

Ciuperci umplute la cuptor -2-

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2014

Curatati ciupercile de pelite . Pudrati-le cu sare si pudra de nucsoara . Curatati si spalati legumele . Feliati salamul , ceapa si ardeiul . Bateti spuma ouale cu putina sare si faina alba . Asezati ciupercile  intr-o tava non-aderenta . In fiecare palariuta...

Ciuperci umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2014

Ciupercile se spala si se zvanta,se sareaza, se aseaza in tava cu folie de copt Sunca , ardeiul si cascavalul se taie patrate/ cubulete . Ouale se bat cu sare , faina alba ,ceapa verde tocata, fulgii de chili si ierburile aromate . In fiecare ciuperca se repartizeaza cas, sunca ardei si...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2013

Feliati salamul ,muschiul si casul. Increstati in patru carnatii de bere la ambele capete si ii prajiti in ulei . Spalati legumele . Curatati Kapia . Taiati ardeii rondele . Aranjati totul pe un platou mare . Alaturat puteti pune si un platou cu legume feliate .

Tartine cu pasta de icre si ton

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Icrele se spala se curata de pelite , se sareaza. Icrele se pun in vas adecvat si se dau 10-15 sec. la microunde .Se acresc . Painea se inmoaie in apa . Daca nu e post in lapte . Amestecati painea cu putin uleiadaugati icrele si mixati pinand treptat uleiul. La sfarsit incorporati...

Afisate 61 - 90 din 138 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]