Chiftea uriasa a la Mihaela

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2014 | 4199 vizualizari

 

Ce atata osteneala sa formam chiftelute mici . Eu am dorit sa le pun pentru pachet. Forma lor serveste scopului, se pot aseza intre doua feliute subtiri de paine, bagheta sau chifla. Eu am folosit pentru sandvis ciabatta cu busuioc coapta acasa. Chifteluta asta uriasa sau burger cum vreti sa-i spuneti merge pentru pachetul de scoala, servici, merge si pentru picnic sau chiar ca masa principala cu o garnitura sau pur si simplu cu o salata. Prefer sa gatesc asa ceva decat sa cumpar mezeluri cu compozitie incerta.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne tocata mixta [porc+ vita ]
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta rosie de ardei
  • 2 oua
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 linguri pesto genovese [ cu busuioc ]
  • 2 linguri condimente asiatice
  • 4 linguri pesmet .
  • 4 linguri lapte
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea uriasa a la Mihaela:

Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu .

Puneti carnea intr-un bol mare .

Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea .

Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute .

Amestecati pana obtineti o pasta omogena .

Formati chiftele de marimea dorita pe care le aplatizati intre palme si le prajiti in ulei incins [ ale mele erau cat jumatate de palma , au incaput 4 in tigaie la prajit ].

Daca nu eram presata de timp le coceam la cuptor pe folie de hartie .

TIPS-URI

1

Freeze-dried asian seasoning-sunt legume uscate prin inghetare . Doar legume fara adaus de sare - sanatos nu-i asa ? Contine :ceapa de primavara , patrunjel , lamaie , piper verde , coriandru , usturoi , ghimbir , ardei rosu Jalpaneo , curcuma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea uriasa a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.07.2014, 21:50

Foarte bune si gustoase!

Bya Ralu 1

25.07.2014, 22:13

arata bine

delia64 1

26.07.2014, 20:37

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele prăjite în vasul Zepter!