Conopida gratinata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2015 | 4767 vizualizari

 

Vazut si placut un clip video pe Facebook Bucatras [ clipul de pe un site strain ] . Am reprodus reteta din amintire si dupa gustul meu . Reteta este perfectibila , se pot aduce imbunatatiri . data viitoare voi prepara un sos besamel pe care-l voi introduce si intre buchetelele de conopida .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita -1 kg
  • 200 gr sunca Praga afumata
  • 200 gr cascaval MleKadam[ se topeste foarte frumos ]
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit pentru gratin
  • 2 linguri hrean razuit
  • 4 rosii
  • 1 praz verde
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingurita cimbru verde
  • patrunjel verde
  • ulei [ eu am avut spray cu pulverizator}
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare .
  2. Spalati si curatati legumele .
  3. Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz .
  4. Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida .
  5. Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior .
  6. Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt
  7. Amestecati smantana cu hrean razuit.
  8. Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida .
  9. Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul  razuit .Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare .
  10.  Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta .
  11. Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei , insotita de rosii si praz.

TIPS-URI

1

Nu fierbeti prea mult conopida . Se manipuleaza cu grija pentru ca sa pastreze forma initiala .

2

Puteti inlocui sunca cu jambon,kaizer , piept de pui , etc .

3

Conopida gratinata poate fi servita ca un aperitiv cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:46

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Andreea

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Multumesc de vizita Ksenya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob cu ou si fara