Am trecut pe langa un stand cu acele Fornetti. Mirosul de ciuperci m-a tentat dar stiam ca stomacul meu nu ar fi fost fericit. Am preferat sa "rabd" pana am ajuns acasa si mi-am manufacturat propiile pateuri.
Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece .
Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt .
Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei .
Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara .
Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se amesteca sa se lege compozitia .
Lasati amestecul cu ciuperci sa se raceasca putin .
Am decongelat foile de placinta la temperatura camerei si le-am intins .
Fiecare foaie se presara cu compozitia de ciuperci si se ruleaza .
Aceste rulade se ung cu ajutorul unei pensule cu putina apa amestecata cu turmeric si se presara cu seminte de susan .
Portionati rulada in bucati de 3-4 cm .
Coaceti la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , la foc potrivit pana devin rumene .
Sunt gstoase dupa ce s-au racit alaturi de o salata cu verdeturi .
1
Daca doriti sa serviti pateurile de post le puteti unge cu putina apa amestecata cu turmeric .
2
Pateurile se rumenesc frumos daca sunt unse cu ajutorul unei pensule cu lapte .