Mamaliga cu branza si ceapa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 5446 vizualizari

 

Nu o fi mamalaga un fel de mancare princiar dar cred ca si regii ar fi multumiti de ea din cand in cand :d . Mi-am zis ca daca merge branza cu ceapa de ce nu ar merge si cu mamaliga .

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte acru
  • 1 l apa
  • Sare
  • 500 gr malai
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 300 gr branza burduf
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 2 cepe rosii
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza si ceapa:

Se curata cepele .

Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata .

Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine data la cuptor .

Se monteaza mamaliga in straturi intr-o tava .Pentru a nivela straturile se foloseste amestecul de ulei, grasime si ceapa . Intre straturi se aseaza succesiv branza . Stratul superior trebuie sa aiba presarata branza de burduf si feliutele de slanana .

Dati tava la cuptor pentru gratinare pana devine rumena .

Serviti preparatul cu rondele de ceapa rosie si codite de ceapa verde decor .

TIPS-URI

1

Muraturile sunt foarte potrivite drept salata langa mamaliguta aceasta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza de burduf si miez de lapte la cuptor