Nu o fi mamalaga un fel de mancare princiar dar cred ca si regii ar fi multumiti de ea din cand in cand :d . Mi-am zis ca daca merge branza cu ceapa de ce nu ar merge si cu mamaliga .
Se curata cepele .
Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata .
Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine data la cuptor .
Se monteaza mamaliga in straturi intr-o tava .Pentru a nivela straturile se foloseste amestecul de ulei, grasime si ceapa . Intre straturi se aseaza succesiv branza . Stratul superior trebuie sa aiba presarata branza de burduf si feliutele de slanana .
Dati tava la cuptor pentru gratinare pana devine rumena .
Serviti preparatul cu rondele de ceapa rosie si codite de ceapa verde decor .
1
Muraturile sunt foarte potrivite drept salata langa mamaliguta aceasta .