Sunt convinsa ca toata lumea prepara carnaciori in foietaj. Mie mi-a placut foarte mult metoda dragutei chef Lorraine Pascal-careia ii admir naturaletea si priceperea: http://www.tvpaprika.ro/Musoraink/L/lorraine_pascale_home_cooking_made_easy
Aluatul de foietaj se dezgheata treptat la temperatura camerei .
Se taie fasi cu latimea de 10 cm .
Carnaciorii se taie tot la lungimea de 10 cm .
Se aseaza carnaciorii distantati pe jumatate din fisia de aluat si cu ceialalta parte se acopera . Se apasa intre carnaciori cu degetele sa ramana tot atata interval .
Cine doreste poate sa unga inainte suprafata exterioara cu ou batut .
Presarati deasupra seminte de mac si susan .
Se da la rece [ ideal la congelator ] putin sa se intareasca din nou aluatul. Astfel se vor taia bucatile mai usor si estetic .
Se scote de la rece bucata de foaie umpluta cu carnaciori si se taie cu un cutit bine ascutit in fasii de 2 cm [ un deget ] .
Coaceti la cuptor , foc mediu , pana devin rumeni .