salata-mar-morcov-feta
Iar se anunță o perioadă ocupată la birou! Mai ai puțin și te transformi într-un workoholic cu acte în regulă, care muncește zi-lumină în fața calculatorului. Înțelegem, dar nu încurajăm astfel de fenomene, fie ele și trecătoare. Vom insista totuși asupra unui aspect: de mâncat, va trebui să mănânci! Și cum o vei face mereu pe fugă, în fața monitorului, ne-am gândit la variante de rețete rapide și ușoare, prin care să economisești timp, dar să te hrănești și corect. Așa am ajuns la salata de astăzi, cu mere verzi, ardei gras și feta, o comoară pentru carieriștii dedicați, prea ocupați să se mai gândească la ei înșiși. O facem noi!
Primul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1), pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie fără ulei (2), fie pe un gratar. Curăță între timp morcovul și castravetele (3).
Taie morcovul pe lungime, iar castravetele, rondele (4). Taie și măslinele negre și feta în bucățele sau feliuțe (5). Spală și taie mărul în 4, elimină cotorul și taie-l felii foarte fine (6).
Când ardeii sunt copți, îndepărtează-le cu grijă partea arsă, dacă există. Apoi taie-i mai mărunt, eventual cubulețe (7). Într-o salatieră încăpătoare, pune morcovii, castravetele, ardeiul gras, brânza, măslinele și mărul (8). Amestecă totul delicat și apoi condimentează cu sare, piper, ulei de măsline și rupe câteva frunze de mentă (9).