Pastrama de pui

de Merisor in Pui, 19 Ian 2014 | 10149 vizualizari

 

Am tot cautat retete de pastrama de pui si am gasit pe la Rux, pe la Vio, dar nu am avut acelesi ingrediente ca ele, asa ca am facut cu ce am avut, dar tare mult le multumesc pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr piept de pui
  • 650 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • condimente: cimbru, busuioc, oregano, boia de ardei dulce(cate un varf de lingurita din fiecare)
  • boabe de mustar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pieptul de pui il filam dar nu prea subtire.

Pulpele le lasam asa cum sunt.

Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu sarea, apoi adaugam ulei de masline si frecam pana devine un mujdei spumos.

Adaugam peste usturoi condimentele, otetul balsamic, apa si amestecam bine.

Gustam si potrivim de sare daca mai este cazul. Trebuie sa fie mai sarat decat un mujdei obisnuit.

Asezam carnea intr-un vas cu capac, adaugam saramura peste ea si o amestecam bine sa patrundaingredientele din saramura printre carne, acoperim vasul si il dam la frigider pentru 24 de ore. 

Dupa scurgerea timpului, scoatem carnea din saramura si asezam pulpele de pui peste  fileurile de piept, apoi rulam si legam cu sfoara destul de strans.

Punem rulourile astfel formate intr-un vas termorezistent cu capac, turnam saramura peste ele si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

Pe parcursul timpului, mai intoarcem rulourile de pe o parte pe alta.

Dupa cele 60 de minute, scoatem vasul, scurgem saramura(lasam doar putina pe fundul vasului) si ungem rulourile cu putin ketchup.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute, dar fara capac si la foc mai mic 175-180 grade, apoi intoarcem rulourile pe partea cealalta, le ungem cu ketchup si le mai lasam 10 minute.

Facem aceasta operatie pentru a se rumeni frumos rulada. 

Servim alaturi de muraturi si garnitura dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Cand dam rulada la cuptor, saramura nu trebuie sa o acopere in intregime, ci doar pana la jumatate.

2

Dupa ce scurgem saramura, spre finalul prepararii, putem adauga putin ulei in vas.

3

Intepam rulada din loc in loc, in momentul intoarcerii de pe o parte pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui