publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Primul meu bors - de peste
Capetele si laptii spalati se pun la fiert in 3 l apa cu sare 10 minute. Strecurati si pastrati laptii, capetele le ciuguleste cine le place . Curatati spalati si tocati cuburi ceapa , prazul , usturoiul,morcovul ,si ardeii. Caliti usor legumele in ulei, adaugati pasta iute de...
Salau copt cu malai si cartofi
Salaul se amesteca cu sare , ghimbir , boia, pasta de ardei si zeama lamaie . Se da pestele prin faina de malai , se scutura de surplus . Puneti salaul la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , stropiti cu ulei . Coaceti pana devine rumen [aprox 20 min] . Intoarceti de pe o...
Tagliolini rosii cu mazare si porc
Taiati carnea cuburi,condimentati cu: piper,ardei iute,usturoi,sare, pasta rosii. Carnea se pune tava,stropiti cu ulei,adugati 250 ml apa,dati la cuptor 40 min. Fierbeti pastele si mazarea verde in apa clocotinda sarata in aceiasi oala . Scurgeti mazarea si pastele . asezati-le pe...
Supa ,,instant '' de spanac
Curatati ,spalati,taiati cuburi,ceapa ,usturoiul si ardeiul + bacon.Caliti-le in ulei . Adugati 1l apa fierbinte , sare , orez si pasta de ardei .Fierbeti 8-10 minute. Mai puneti 1 l apa fierbinte + smantana +frunzele de spanac spalate . Gustati daca are suficienta sare . Acriti cu...
Tagliolini negre cu surimi
Se fierb pastele in apa clocotinda sarata 3 minute . Morcovul se curata si se taie fasii cu ajutorul curatatorului de legume . Intr-o tigaie se topeste untul + uleiul . Se pune morcovul fasii , telina taiata feliute . Prajiti 2 min. si adaugati bastonasele de surimi taiate in...
Spirale cu pesto si pui
Scoateti foietajul la deconjelat cel putin o ora inainte de preparare Taiati cubulete marunte pieptul de pui si ardeiul kapia . Intindeti foile si le ungeti cu pesto de busuioc . Asezati pe foie cuburile de ardei si depui avand grija sa le repartizati uniform . Presarati mozzarella...
Ciorba de porc cu legume
Legumele, se curata, spala si se taie cuburi .Ceapa trebuie tocata mai marunt. Caliti radacinoasele ceapa , ardeiul in ulei 4-5 minute intr-o oala incapatoare. Adugati carnea taiata cuburi potrivite ,marar tocat, 3-4 l apa si sare . Am fiert in oala sub presiune 30 min din momentul...
Sacchettini cu trufe, salam si rucola
Fierbeti pastele in apa sarata, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele de apa . Incingeti uleiul amestecat cu unt si prajiti feliile rasucite de salam cu trufe . Adaugati in tigaie si usturoiul tocat marunt . Adaugati si amestecati sacchettini cu salamul...
Salata de frunze tinere
Frunzele se spala si se scurg bine de apa (cine are poate folosi aparatul special) Intr-o tigaie non-aderenta rumeniti in ulei sunculita taiata cuburi . Scoateti sunculita si rumeniti si cartoful tot cuburi taiat . La sfarsit prajiti ouale, cu capac deasupra sa fie de consistenta...
Tortellini si gnocchi cu sos alb
Fierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie. Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml) Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi, usturoiul tocat. Adaugati pastele si smantana amestecand usor. Seviti preparatul asezonat cu...
Oua umplute cu ciuperci si carnaciori
Ouale se fierb tari, 10 minute, se pun in apa rece pentru o buna decojire. Se taie in doua si se scot galbenusurile. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita se amesteca cu sare, piper, 2 linguri de maioneza si 2 linguri cu mustar. Cu compozitia formata se umplu jumatatile de albus . Va...
Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)
Se curata si se spala legumele . O ceapa taiata marunt si morcovul rondele se calesc usor in ulei, intr-o oala si se adauga 3 l apa si putina sare . O ceapa taiata marunt se caleste in tigaie cu orezul pana devine sticloasa. Se trage tigaia de pe foc si se amesteca cu carnea,...
Frigarui cu pui si zucchini
Portionati pieptul de pui in felii subtiri de lungimea si latimea aprox. cat doua degete. Feliati slanina de aceiasi marime. Amestecati carnea cu 50 ml ulei masline, iaurtul, sare, piper, praf de ghimbir, oregano si busuioc . Curatati si spalati legumele . Taiati legumele de marime...
Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria
Puiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul puiului introduceti ceapa, usturoiul, lamaia ramasa si crenguta de rozmarin. Ungeti cu ulei de masline...
Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana
Curatati si spalati legumele . Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei. Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute. Adaugati 3 l apa si fierbeti 30 minute pana cand carne si morcovul sunt patrunse. Bateti...
Escalop de porc cu ceapa si ghimbir
Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta. Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte....
Chec aperitiv cu spanac si sofran
Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia . Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt . Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac...
Compot de coarne de padure
Coarnele se spala cu apa rece . Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct. Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane . Infiletati borcanele si dati la dunst cald intr-o oala cu apa 20 minute la foc mic. Pentru siguranta eu repet...
Salau crocant cu sofran
Pestele rondele se sareaza , se stropeste cu zeama de lamaie , se pudreaza cu condiment cu sofran si se da prin pesmet . Asezati salaul intr-o tava tapetata cu hartie de copt stropiti usor cu ulei si dati la cuptorul incalzit la 220 grade cam 15-20 minute pana se rumeneste...
Omleta speciala cu hribi de padure
Se bat ouale cu smantana , sare , piper si se incorporeaza faiana. Se adauga ciupercile , ardeiul , telina feliata,patrunjelul si prazul. Compozitia se toarna in tigaia incinsa cu ulei . Coaceti omleta 5 minute cu capac deasupra . Folosind capacul omleta nu mai trebuie intoarsa...
Cartofi cu carnati si smantana la cuptor
-Cartofii se spala se fierb in apa cu sare .Se curata si se taie rondele . -Ceapa curatata se taie pestisori . Se prajeste in ulei cu carnatii grosi taiati rondele . -Ceapa si carnati se amesteca cu smantana , iaurtul , ouale , sare , piper si cimbru . -Intr-o tava tapetata cu unt si...
Burgeri de casa la gratar
Se amesteca carnea cu toate ingredientele enumerate si se da la rece minim 2 ore. Se formeaza cu mainile unse cu ulei , burgerii. Se prajesc burgerii la gratar . Se servesc feliaza castravetii murati , rosiiile si ceapa rosie . Fiecare isi ,, ansambleaza ''burgerul cu legumele...
Midii cu sos catifelat si taitei de orez
Cochiliile de scoica se curata temeinic cu periuta,se trag firele ce ies din ele. In uleiul amestecat cu unt se caleste usturoiul taiat ardeiul rosu cubulete si cel iute. Adugati scoicile spalate , condimentele si stingeti cu vin . Puneti si taiteii de orez direct ipeste scoici [...
Supa de salata verde cu carnati de Debrecen
Curatati si spalati legumele . Tocati prazul , morcovul , gogosarul, ardeiul iute si usturoiul.Sarati . Caliti-le usor in ulei 1-2 minute . Puneti 2 litrii apa si fierbeti sub abur . Dupa 15 minute adugati carnatul picant feliat. Incercati daca morcovul e fiert. Daca ,, da''-puneti...
Frigarui ardeiate
Portionati carnea de porc in bucati mici [cam cat doua cutii de chibrituri ] si subtiri. Preparati cu blendarul un sos din sare . ulei , boia , piper ,. sos de soia , otet balsamic si usturoi . Amestecati carnea de porc feliata cu amestecul de condimente si...
Slanina cu boia 2
Portionati slanina in table de marimea adoua palme . Fierbeti in apa sa o acopere,cu sare , piper boabe , foaie dafin si otet de mere . Scurgeti de apa . Preparati o pasta din usturoi blenduit cu sare , ulei si boia Cat este calda o increstati in patrate si ungeti cu sosul de usturoi...
Farfalle la tigaie
Fierbeti pastele in apa si sare ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si legumele calite , adugati branza de burduf . Amestecati usor pana se incorporeaza branza si devine un...
Conopida cu mustar si pesmet [ de post ]
Conopida se desface in buchetele, se opareste in apa sarata pana se inmoaie usor . Scurgeti conopida de apa si condimentati cu piper alb si chimen macinat . Amestecati mustarul cu doua linguri de ulei si doua linguri de apa . Treceti buchetelele de conopida prin acest sos si apoi...
Ciorba de cartofi cu gulii si afumatura
Puneti osul afumat la fiert si dupa primul clocot aruncati o apa . Puneti 3 l apa si continuati firberea . Curatai si spalati legumele . Puneti la fiert ceapa si ardeiul cubulete , morcovul rondele si gulia cuburi . Dupa 10 minute puneti si cartofii taiati tot cuburi [ acestia se ferb...
Ciorba de somn cu dovlecel
Legumele se curata si se spala.Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usorin ulei. Se pune la calit morcovul ardeiul si cartoful taiti cubulete . sarati . Separat se fierbe usor in apa sarata pestele . Se strecoara si apa rezultata se adauga la ciorba .In acest moment se pune...