,, Atat de bun este parca eu l-am facut '':))) Primul meu bors de peste cu lapti si cartofi .
Il prezint cu drag in farfuria ramasa de la bunica mea . Nu am sange nici albastru , nici verde . Doar aceste farfurii minunate mi-au ramas . Probabil o fi un semn , de aceia-mi place sa gatesc ?
Capetele si laptii spalati se pun la fiert in 3 l apa cu sare 10 minute.
Strecurati si pastrati laptii, capetele le ciuguleste cine le place .
Curatati spalati si tocati cuburi ceapa , prazul , usturoiul,morcovul ,si ardeii.
Caliti usor legumele in ulei, adaugati pasta iute de ardei si zeama de peste.
Cartofii ii puneti dupa zece minute [ se patrund mai repede].
Cand toate legumele sunt fierte se adauga si borsul + sare dupa gust .
Serviti cu laptii fierti si multa verdeata .
Cine nu doreste sa acreasca cu bors il poate inlocui cu zeama de lamair , bulion de rosii sau smntana .
1
Borsul - ciorba de peste cere multe legume , in special ceapa si ardei .
2
Taiati cartofii ca un profesionist , pe tocator , preveniti accidentarea nedorita .
3
Cand curatati peste nu aruncati laptii sunt gustosi. Seamana la gust si consistenta cu creierul. Se pot prepara rapid in omleta pentru micul dejun .