Compot de coarne de padure

de mihaelar63 in Sirop / Compot, 29 Oct 2013 | 12633 vizualizari

 

Am gasit la piata coarne .M-a atras aspectul , parca erau mici granate slefuite !!. Din curiozitate am cumparat 1 kg si m-am gandit sa le prepar in compot . Neinspirata decizie ... Cu parere de rau de stiam ca sunt asa aromate triplam cantitatea . Am mai gustat cornata care se prepara ca si visinata . Curiozitati despre coarne : In Armenia se folosesc la distilarea vodcii. In Turcia se consuma vara cu sare . In Ucraina exista soiuri selectionate cu boabe duble ca marime .Deci despre coarne numai de bine http://www.bioterapi.ro/aprofundat/index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicCorn%28cornus_mas%29.html.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coarne
  • 2 l apa
  • 500 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de coarne de padure:

 Coarnele se spala cu apa rece .

 Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct.

Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane .

Infiletati borcanele si dati la dunst cald intr-o oala cu apa 20 minute la foc mic.

Pentru siguranta eu  repet dunstuirea si a doua zi .

Am obtinut 4 borcane de 800 ml .

Delicios !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de coarne de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

29.10.2013, 09:58

Ce frumoasa culoare!

Rocsi 1

29.10.2013, 12:15

Nu am mancat niciodata dar ma tenteaza sa gust

Tabita _ 1

29.10.2013, 13:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici