Toata lumea face pui fript, la punga, la cuptor. Eu de ce sa nu fac? Dar bineinteles ca va avea ca ingredient condimentul in topul preferintelor mele: cel de paella cu sofran :D Pentru reteta garanteaza Maria - finutza mea care a concluzionat "Papa bun" -si se stie ca copiii nu mint!!!
Puiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul puiului introduceti ceapa, usturoiul, lamaia ramasa si crenguta de rozmarin. Ungeti cu ulei de masline si masati puiul, presarati chimenul pe deasupra.
Pasarea astfel "dezmierdata" o introduceti in punga pe care o sigilati cu ajutorul clipsului sau o legati pentru a nu iesi aburul. Puneti punga in tava si dati la cuptor aproximativ 2 ore. Puiul este gata cand este rumenit.
Prepararea orezului: Taiati ceapa si caliti impreuna cu orezul, sarea si sofran-ul. Puneti apa si lasati la foc mic pana orezul se infoaie. Se obtine un orez cu o placuta culoare galbena. Nu amestecati deloc, doar la sfarsit puneti verdeata si cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul.
Serviti puiul cald inconjurat de orez. Maria a spus "Nu patrunjei !!!" - deci la cererea oaspetei de onoare am decorat cu ceapa verde si ridichi :D
1
Prajind initial orezul acesta nu va mai fi clicos .