publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Salam de biscuiţi, reţetă de post Zaharul si margarina se topesc . Se adauga apa,cacao, esenta de rom ,si merisoarele,stafidele fructele confiate Se ia vasul de pe foc . Puneti nuca . Se amesteca bine se pun biscuitii rupti bucati , fulgi de cereale si pesmetul . Daca compozitia...
Ficat de vitel cu praz
Ficatul de vitel se tine macar o ora in lapte si inca una in apa rece . Se calesc aceste legume . Ficatul se scurge de apa si se feliaza bucati mari , grosime 2 cm . Se caleste si ficatul langa legume . Cand ficatul incepe sa-si schimbe culoarea se pune un pahar de apa . Se fierbe...
Cartofi copti cu tocana de ceapa
Cartofii se coc la cuptor si se curata . Se curata si se spala legumele . Ceapa se feliaza pestisori , prazul si ceapa verde rondele ,ardeiul cuburi . Se calesc aceste legume in ulei . Sarati . Se adauga condimentele rosii . Se amesteca si se pune 1/2 pahar apa . Se fierbe 5...
Platou cald cu peste
Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min . Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta...
Ciorba de fasole verde cu praz
Legumele se spala , se curata si se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Caliti legumele usor in ulei,Turnati in oala deasupra 3l apa , Fierbeti 15-20 min.Cand morcovul este patruns se pune fasolea verde . Mai dati un clocot adugati bulionul . Serviti ciorba cu multa verdeata...
Salata cu ton , creveti si citrice
Scurgeti tonul si crevetiii de lichid. Decojiti si desfaceti felii portocalele si mandarinele . Desfaceti rodia bobite . Spalati rosiile si telina . feliati-le. Amestecati totul intr-un bol mare cuzeama de lamaie ulei de masline si sare . Serviti salata cu bobite de rodie presarate...
Aperitive
Feliati salamul ,muschiul si casul. Increstati in patru carnatii de bere la ambele capete si ii prajiti in ulei . Spalati legumele . Curatati Kapia . Taiati ardeii rondele . Aranjati totul pe un platou mare . Alaturat puteti pune si un platou cu legume feliate .
Paste cu ton
Fierbeti pastele in multa apa cu sare. Fierbeti usor buchetelele de brocoli in apa cu sare . Spalati legumele . Curatai si feliati usturoiul . Caliti usor rosiile si usturoiul in ulei fierbinte intr-un wok incapator . Adugati tonul din conserve si brocoli . Scoateti amestecul...
Sfecla cu conopida marinate
Conopida se spala si se desface buchetele Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri. Sfecla se curata si se taie rondele . Hreanul se curata si se taie betisoare . Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate . La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile...
Farfalle cu jambon de Serrano
Pastele se fierb in multa apa fierbinte sarata . Se scurg. Sosul aromat se amesteca cu amidonul si restul ingredientelor indicate . Se infierbanta pana incepe sa se ingroase . Jambonul se taie cuburi si se prajeste usor impreuna cu ceapa in ulei . Se pune jambonul peste paste si se...
Tartine cu fasole frecata
Prajiti painea . Frecati feliile de paine cu usturoi . Intindeti fasolea batuta pe paine . Decorati cu muraturi .
Orez cu brocoli si conopida
Curatati , spalati si taiati marunt ceapa . Caliti ceapa in ulei + orezul pana cand acesta devine sticlos . Adaugati 500 ml apa + legumele congelate .Sarati. Fierbeti sub capac pana orezul se infoaie frumos . Serviti orezul impreuna cu rosiii taiate cubulete .
Creveti si scoici in sos rosu
Spalati si curatati ardeiul si-l taiati fasii. Spalati si taiati ardeiul iute . Curatati usturoiul si-l tocati . Opariti taiteii de orez si-i scurgeti de apa . Intr-un Wok incingeti uleiul de masline+untul . Caliti usor legumele , adaugati crevetisi scoicile.Sarati. Turnati...
Tocanita de cartofi cu carnati afumati si rozmarin
Curatati , spalati si taiati cuburi mari cartofii. Opariti carnatul si carnea .Taiati carnatul bucati de grosimea a doua degete . Spalati si curatati si taiati rondele ceapa . Caliti in ulei carnatul si carnea afumata . Adugati dupa 2 minute ceapa. Sarati,puneti...
Pulpe de pui cu galbiori si smantana
Pulpele de pui se pun macar 30 minute in ingredientele enumerate mai sus . Prajiti pulpele in ulei pana devin rumene . Curatati si spalati ceapa si galbiorii . Adaugati ceapa taiata cubulete si galbiorii. Dupa 2 minute puneti si smantana. Sarati . Serviti preparatul presarat cu...
Ciorba de gulii cu cartofi -de post
Legumele se curata ,se spala si se taie cubur .Cartofii si gulia se taie mai mari Caliti in ulei ceapa , morcovul si telina . Adaugati apa 2l+ gulia+ cartofii. Sarati. Spre sfarsitul fierberii[ aprox.20 min] adaugati tija de telina si rosiile tocate . Acriti cu otet de mere si serviti...
Salata cu alge de mare -2
Se amesteca toate ingredientele . Nu este nevoie de ulei ,exista in conserva de alge. Serviti cu paine prajita .
Salata cu fish-fingers
Se spala legumele si se taie felii . Sarati . Piparati .Puneti ulei. Acriti cu zeama de lamaie . Amestecati . Salata este gata . Pofta buna !!!
Fusilli cu creveti
Puneti pastele la fiert in apa sarata clocotinda respectand instructiunile. Spalati, curatati si taiati julien legumele . Caliti-le in uleiul de masline amestecat cu unt . Adaugati fructele de mare , sarati, piparati si caliti impreuna 2 minute. In momentul in care crevetii...
Mancare de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul . Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede . Acum se pune la fiert si ciolanul intreg . Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata . Scoateti ciolanul si-l feliati ....
Lușcoș ca-n Ardeal
Portionati carnea si o puneti la prajit . Spalati si curatati legumele din timp . Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit . Adugati boiaua si pasta de ardei , amestecati si rapid turnati aprox.3 l apa . Se pune varza taiata fideluta , mirodeniile...
Pasta de peste
Tonul se amesteca cu margarina sau untul moale, pestele afumat si zeama de lamaie. Se adauga ardeiul si prazul tocate marunt. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se serveste pasta de peste pe felii de paine.
Salata cu Clementine si creveti
Crevetii se stropesc cu ulei si zeama de lamaie . Se sareaza si se pipareaza . Clementinele se curata . Salata se spala,se scurge de apa , se amesteca cu ulei zeama lamaie si sare. Se aranjeaza totul pe un platou si se presara cu seminte de floarea soarelui .
Tocanita de cartofi cu sunculita taraneasca
Se curata si spala legumele . Sunculita taiata feli se pune la calit in ulei . Se adauga,ceapa , prazul si telina, cartofii taiati in cuburi . Se pun condimentele, sarea, pasta de ardei +apa ,cat sa le acopere. Tocanita este gata cand cartofii sunt fierti. Serviti...
Crap la cuptor cu ceapa si praz
Crapul curatat spalat,portionat,sarat se da prin faina alba si se prajeste in ulei Ceapa si prazul se taie solzi se caleste usor in ulei . Se adauga la ceapa , boiaua , si pasta de ardei . Sarati . Se pune pestele in tava , se pune sosul cu ceapa si praz deasupra . Se da la...
Tartine cu pasta de icre si ton
Icrele se spala se curata de pelite , se sareaza. Icrele se pun in vas adecvat si se dau 10-15 sec. la microunde .Se acresc . Painea se inmoaie in apa . Daca nu e post in lapte . Amestecati painea cu putin uleiadaugati icrele si mixati pinand treptat uleiul. La sfarsit incorporati...
Supa de ciuperci cu afumatura
Curatati si spalati legumele . Opariti carnea afumata si aruncati o apa. Prazul si ardeiul cubulete se calesc usor in ulei . Se pune 3 l apa , orezul , afumatura si s ciupercile taiate julien .Sarati usor . Fierbeti 15 minute si dregeti supa cu smantana amestecata cu mustar, piper si...
Sote din inima de vitel
Inima se spala si se taie cuburi mari . Caliti usor in ulei ceapa tocata, adugati cuburile de inima +pasta de ardei . Adaugati cuburile de inima si caliti pana isi schimba culoarea.Puneti faina. Amestecati de doua ori si puneti treptat apa cat sa acopere compozitia .Sarati. Va fierbe...
Orez cu spanac si zacusca
Se curata si se spala legumele . Ceapa , ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc usor in ulei . Caliti usor si orezul pana bobul devine sticlos . Sarati .Puneti ardeiul iute tocat. Adaugati zacusca , spanacul rupt mai marunt si puneti 1 l apa . Fierbeti la foc mic sub...
Salata de boeuf cu carne de rata
Legumele se curata si se spala . Se fierb legumele , carnea, sare, piper, foaia dafin in oala sub presiune . Mazarea se fierbe separat . Dupa racire legumele si carnea se taie cubulete . Se taie cubulete si castravetele murat . Se amesteca toate ingredientele cu mazarea...