Marar verde la piata!!! Ura si la "ceva" cu mazare!!! Fiului meu ii place mult ciorba cu mazare, asa ca la treaba .
Curatati si spalati legumele .
Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei.
Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute.
Adaugati 3 l apa si fierbeti 30 minute pana cand carne si morcovul sunt patrunse.
Bateti spuma ouale cu sare, puneti untura sau untul moale. Incorporati faina alba si grisul. Din aceasta compozitie luati cu lingura umeda aluat si puneti galustile la fiert in zeama ce fierbe.
Dupa 5 minute adaugati mazarea verde si smantana diluata cu zeama calda + otetul de mere. Mai fierbeti inca 5 minute si presarati verdeata.
Pofta buna!
1
Verdeata se adauga la sfarsitul fierberii pentru a-si pastra culoarea placut si vitaminele.
2
Cine doreste poate acri si cu zeama de lamaie . Daca preparati ciorbe in timp mai calduros , sunt gustoase putin mai acrisoare .