- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI419
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv clatite cu verdeata

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2019

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin.  Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa gust) si adaugam putin cate putin faina si amestecam bine avand grija sa nu se formeze cocoloase....

Aperitiv cosulete de mozzarella umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2018

    Alegem mozzarella sa fie marisoara (sa aiba cel putin 250 gr una ). Se scurge bine de apa de conservare si se lasa pe un servet de hartie pentru a fi cat mai uscata. Taiem din partea superioara pentru a obtine un capac, apoi scobim fiecare mozzarella, avand grija sa nu o...

Aperitiv mamaliga prajita

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2018

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute.  Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile (eu am folosit cele din conserva cu ulei) si porumbul dulce. Potrivim de sare si...

Salata de cartofi cu salam

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2018

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.  Cand cartofii au fiert, ii scurgem foarte bine de apa si ii punem intr-un bol. Curatam ceapa de coaja, o spalam si o taiem rondele subtiri. Castravetii, la fel ii taiem rondele. ...

Stoemp Belga- preparat belgian

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2018

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit kaizerul impreuna cu ceapa amestecand continuu, pana ce kaizerul este crocant.  Adaugam apoi in...

Cartofi nisiposi

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2018

Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta o prajim pana devine crocanta. Adaugam cartofii si presaram pesmet si lasam cateva minute la foc...

Aperitiv saratele

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2018

Intr-un bol punem branza si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Adaugam apoi faina, margarina ( la temperatura camerei) si oul.  Amestecam bine toate ingredientele si formam o bila din aluat. Dam bolul la rece pentru cel putin o ora . Trecut acest timp, luam aluatul si il...

Aperitiv omleta taraneasca

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2018

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt.  Ardeiul gras il spalam, indepartam cotorul, curatam de seminte si il taiem fasii. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa sarata. Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa. Intr-un...

Aperitiv cu ton si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2018

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa sarata.  Cand cartofii sunt fierti, se scurg bine de apa, se pun intr-un bol si se zdrobesc (ca pentru piure). In acelasi bol se pun tonul scurs bine de uleiul din conserva si maruntit, maslinele verzi (fara samburi)...

Aperitiv chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2018

Luam o chifla si taiem partea de sus ( ca o palarioara ). Scoatem apoi miezul chiflei si ungem cu unt in interior si pe margini. Asezam doua felii de sunculita si mozzarella taiata fasii subtiri.  Spargem un ou crud si presaram sare si piper dupa gust.  Procedam astfel si cu...

Aperitiv oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2018

Incepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute.  Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam ouale de coaja si taiem fiecare ou in doua parti egale pe lungime.  Intr-un castron punem...

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2017

Incepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja.  Asezam cartofii taiati cuburi intr-o oala cu apa rece si lasam la fiert pentru 15-20 minute sau pana...

Pate vegetal de naut

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2017

1.  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.  2.  Rosiile uscate le scurgem bine de uleiul din conserva si le tocam marunt .  3.  Patrunjelul proaspat il spalam si il tocam marunt.  4. Punem intr-un bol nautul,ceapa,rosiile uscate si uleiul. Mixam...

Aperitiv omleta cu legume si ton

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2017

Legumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime. Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la calit la foc potrivit, amestecand mereu.  Cand legumele sunt gata, inchidem focul si dam tigaia...

Champignon al ajillo

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2016

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele.Acestea din urma, se toaca marunt .  Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim mai intai usturoiul curatat si lasat intreg. Cand acesta a prins culoare, il scoatem din tigaie si il aruncam.  Adaugam piciorusele...

Caprese la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2016

Mozzarella o scoatem din punga si o scurgem bine de apa de conservare. O stergem apoi cu un servet de hartie .  Rosiile le spalam si la fel le stergem cu un servet .  Feliem rosiile si mozzarella in felii cat mai egale ca grosime .  Intr-un vas pentru cuptor asezam...

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2016

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa .  Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit .Presaram putina sare si cand sunt gata ii scoatem cu ajutorul unei palete intr-un castron. Lasam...

Rulada din paine cu pesto si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2016

Scoatem mozzarella din apa de conservare si o lasam sa se scurga foarte bine. Tamponam usor cu un servet, dupa care feliem mozzarella felii subtiri. Ardeiul il spalam si il punem la copt pe flacara. Il intoarcem pe toate partile pana este bine copt. Indepartam pielita sub jet de apa rece si...

Tort aperitiv cu clatite si pesto

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2016

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem cat mai egal de grosime .   Punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa clocoteste,punem...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2016

Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute. Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa.  Separat punem ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incins ,punem cartofii. Lasam sa se rumeneasca. Adaugam apoi crenvustii taiati rondele...

Omleta cu cartofi si ton ( la cuptor)

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2015

Mai intai curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem cuburi . Punem ulei intr-o tigaie la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins punem cartofii la prajit .Presaram sare . Intre timp curatam ceapa si o tocam marunt . Ardeiul il spalam , indepartam cotorul si il curatam de seminte si...

Legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2015

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime .  Dovlecelul il spalam, indepartam extremitatile si feliem felii subtiri .  Vanata o...

Frigarui cu mozzarella si mini wurstel

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2015

Rosiile le spalam si le taiem in patru parti . Daca vom folosi rosii tip cherry e de ajuns sa le taiati in doua .  Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare , punandu-le pe un servet de hartie .  Busuiocul proaspat il spalam, il uscam cu un servet de hartie si il rupem in...

Piure de cartofi dulci cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2015

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat , i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece cu sare . I-am lasat sa fiarba cam 25 minute . Incercati cu o furculita sa fiti siguri ca sunt fierti : daca furculita intra usor in cartof atunci este fiert . Am scurs bine cartofii...

Omleta cu legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2015

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri , ii spalam si ii taiem cuburi .  Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem rondele . Ceapa curatata,spalata ,o tocam marunt .  Rosia si dovlecelul le spalam si le feliem felii subtiri.Mozzarella o taiem cuburi mici. ...

Garnitura de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2015

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute.  Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa .  Separat curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt .  Castravetii murati, ii spalam daca este...

Chicken fingers

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2015

Mix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc. Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si pielitele.  Taiem apoi pieptul de pui fasii potrivite ca grosime. Intr-un bol batem spuma ouale cu...

Arancini

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi...

Orez cu sofran

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .  Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit .  Adaugam orezul si lasam cateva minute...

Mamaliga umpluta

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2015

Punem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel, evitand sa se faca cocoloase.   Cand mamaliga este aproape gata adaugam untul la temperatura camerei si parmezanul. Amestecam bine . Inchidem...

Afisate 1 - 30 din 106 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]