Ma gandeam la vremurile de demult ... la strabunici...si mi-am adus aminte cand mergeam la ei la tara si ne faceau bulz pe soba ...Asa ca m-am pus sa imi fac si eu ...Nu am putut numi reteta mea bulz ... pentru ca ceea ce am pregatit eu e departe de bulz...poate doar forma este punctul in comun. Dar de unde aici branza de burduf ??? Oricum,m-am adaptat si eu si a fost totul absolut delicios !
Punem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel, evitand sa se faca cocoloase.
Cand mamaliga este aproape gata adaugam untul la temperatura camerei si parmezanul. Amestecam bine . Inchidem focul si turnam mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Separat punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins, punem pancetta si lasam sa se caleasca .
Punem branza intr-un bol si adaugam si pancetta. Amestecam bine . Nu adaugam sare deoarece si branza si pancetta sunt destul de sarate .
Luam din mamaliga ( care intre timp s-a racit putin ) si formam o bila mai mare . In centru punem din amestecul de branza cu pancetta si inchidem bine.
Procedam astfel pana terminam toata umplutura.
Ungem un vas pentru cuptor cu unt ( sau ulei ) si asezam bilele de mamaliga si inainte de a le pune in cuptor le ungem cu putin unt .
Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.
Se servesc calde ! Noi le-am servit alaturi de cartofi prajiti.
Pofta buna !