Orez cu sofran

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 7809 vizualizari

 

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita culorii si gustului dat de sofran . Este des confundat cu risotto alla milanese (orez milanez) un alt preparat tipic milanez.
Grana Padano este o branza asemanatoare parmezanului (Parmigiano Reggiano), la fel ca si cea de-a doua este o branza DOC (Denumire de Origine Controlata) doar ca durata de maturare este mult mai scurta ...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr orez
  • 100 gr unt
  • 80 gr Grana Padano
  • 3 cuburi supa legume
  • 1 L apa
  • 1 plic sofran
  • 150 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sofran:

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin . 

Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit . 

Adaugam orezul si lasam cateva minute amestecand in continuu pana ce orezul absoarbe gustul untului .Punem vinul si lasam pana acesta s-a evaporat.

Separat dizolvam cuburile de supa de legume intr-un litru de apa ( eu am avut cuburi puse la congelator. Daca nu aveti asa ceva , folositi doua cuburi knorr de legume ) .

Adaugam apa putin cate putin in tigaia cu orez amestecand din cand in cand pentru a evita ca orezul sa se lipeasca . Potrivim de sare. 

Dizolvam sofranul in putina supa. Il adaugam in tigaia cu orez cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata si amestecam bine . 

Cand orezul este gata , inchidem focul si adaugam Grana Padano amestecand . 

Se serveste cald . 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Cel mai indicat tip de orez pentru acest preparat este orezul tip Carnaroli .

2

De asemenea poate fi asociat cu ciuperci , carnati si uneori fructe de mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si ou