Este un preparat cu origini in Belgia. Este un preparat ce are la baza cartofii cu un adaos de legume cu ar fi morcovul, varza...
Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare.
Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem la calit kaizerul impreuna cu ceapa amestecand continuu, pana ce kaizerul este crocant.
Adaugam apoi in tigaie morcovul, 2-3 linguri cu apa si lasam tigaia acoperita la foc lent pentru cateva minute. Cand este gata inchidem focul.
Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii strivim (ca pentru piure) adaugand untul topit, smantana, sare, piper si nucsoara. Amestecam bine.
Adaugam apoi si mixul de kaizer, ceapa si morcov si amestecam bine toate ingredientele.
Servim imediat.
POFTA BUNA !
1
Kaizerul poate fi inlocuit cu pancetta sau carnati maruntiti.
2
Smantana poate fi inlocuita cu lapte.
3
Untul poate fi inlocuit cu ulei de masline.