Legume la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2015 | 9318 vizualizari

 

O garnitura simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel rotund
  • 3 cartofi
  • 50 gr parmezan
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime . 

Dovlecelul il spalam, indepartam extremitatile si feliem felii subtiri . 

Vanata o spalam, indepartam extremitatile, o presaram cu sare si o lasam la scurs. 

Punem o tigaie cu ulei la incins. Cand uleiul s-a incins prajim feliile de vanata, rumenindu-le frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . 

Apoi prajim dovlecelul, la fel rumenindu-l pe ambele parti . Scoatem apoi rondelele pe un servet de hartie . 

La urma, prajim feliile de cartof, rumenindu-le pe ambele parti si la fel le scoatem pe un servet de hartie . 

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele punand un rand cartofi, un rand dovlecel,un rand vanata repetand apoi legumele. 

Presaram parmezan din abundenta si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade .

Se servesc legumele calde .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburger de primavara